Blog

Türk Kahvesiyle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Geleneksel Türk kahvesi demleme yöntemlerinde doğru bilinen yanlışlar nelerdir?

Türk Kahvesiyle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar
Paylaş
  • 12B
  • 128
  • Kaydet

TÜRK KAHVESİ HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

❌Türk kahvesi çok ince öğütülüp demlenen bir kahvedir.

✅Türk kahvesini çok ince öğütmek, kahveyi demlerken acı olmasına neden oluyor, bu yüzden biraz daha kalın öğütülmelidir.

❌Öğütülmüş Türk kahvesi buzdolabında saklanmalıdır.

✅Buzdolabında saklanan Türk kahvesi dolaptaki sebze, meyve kokularını alır bu yüzden gün ışığından uzak hava almayan bir kavanoz ya da klipsli kahve paketlerinde saklayabilirsiniz.

❌Soğuk su kullanılmalıdır.

✅Ilık su kullanılmalıdır; kahvenin demleme zamanını kısaltmak ve acılaşmayı önlemek için.

❌Önce su, sonra kahve ilave edilmelidir.

✅Önce kahve, sonra su ilave edilmelidir. Bu şekilde topaklanma önlenir ve bütün kahvenin su ile teması sağlanır.

❌Türk kahvesi demlenirken, köpük oluşması için karıştırılmalıdır.

✅Türk kahvesi hazırlarken asla karıştırılmamalıdır. Köpük zaten kendiliğinden oluşuyor, karıştırmak kahvenin acı olmasına neden olur.

❌Kısık ateşte, yavaş yavaş demlenmelidir.

✅Orta ateşte 1:45 ile 2:00 dakika aralığında demlenmesi gerekir.

❌Türk kahvesi demlerken 2 veya daha fazla kahve yapılıyorsa, 1 taşım 2 taşım yapıp köpük bölmek.

✅Türk kahvesi yaparken, 1 cezvede en fazla 2 kişilik kahve demlemek gerekir ve tek seferde demleyip ocaktan almak gerekir. Ocaktan alıp ısıyı kesip tekrar ocağa koymak kahvenizi acılaştıracaktır.

❌Kullanılan fincanı önceden ısıtmak gerekir.

✅Fincanı ısıtmak, kahvenin soğumasını engellediği için acılaşmaya neden oluyor, ısıtmak yerine içerisine 2 adet buz ya da soğuk su koyarak fincanı soğutun bu sayede içilebilir ısıya daha çabuk gelir.

❌Türk kahvesi fincanlarının yapısı düz bir yapıda olmalıdır.

✅Türk kahvesinin fincanı ağız yapısı dar, alt kısmının geniş olması gerekiyor. Bu sayede köpük dağılmıyor ve telve alt kısımda toplanıyor içimini kolaylaştırıyor.

❌Türk kahvesi demlendikten sonra hemen içilmelidir.

✅Türk kahvesi demlendikten sonra 2 ile 3 dakika sonra içilmelidir, içilebilir ısıya gelmesi ve telvenin dibe çökmesini beklemek için.

Koray Erdoğdu
Koray Erdoğdu
Barista Eğitmeni

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme