Blog

Yumurta Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yumurtanın faydalarını sizler için araştırdık.

Yumurta Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Paylaş
  • 9B
  • 39
  • Kaydet

Yumurtanın faydalarını, içindekilerini say say bitiremeyiz. Hatta o kadar ki, her gün yememiz tavsiye edilmektedir. Yumurtanın sarısında C vitamini dışındaki tüm vitaminler, fosfor, iyot ve selenyum bulunmaktadır. Akında ise protein bulunmaktadır. En önemlisi de yumurtayı nasıl yediğinizdir. Haşlanmış yumurta her zaman için daha sağlıklı olan olarak kabul edilmektedir.

Yumurtayı nasıl pişirdiğinde önemli bir konudur. Doğru bir ısıyla akışkan bir yumurta sarısı ve yumuşak bir ak ortaya çıkar. Fazla ısı uygulanırsa yumurta akını sert ve lastiğimsi olur ve sarısını da kurutur. İyi pişmiş tercih ederseniz 1-2 haftalık yumurta kullanın. Kek veya pasta yapmak isterseniz de oda sıcaklığındaki yumurtaları kullanın.

Yumurta ayrıca yemekleri verdiği kıvam ve lezzet için de önemlidir. Yumurta akı tatlıları kabartır, sarısı da yoğunluk katmaktadır. Ayrıca yumurta akı bazı kokteyllerde kıvam, den ge ve sunum için tercih edilir. Pastacılık da yapılan pastacı kreması için de yumurta sarısı vazgeçilmezdir. En önemlilerinden yumurta ile yapılan çorba terbiyesi.

Yumurta alırken ki dikkat etmemiz gereken önemli şeylerden biri de kırık olmamasıdır. Çünkü aksi halde içlerinde bakteri oluşumu gerçekleşebilir. Marketlerde satın alırken organik sertifikalı, serbest dolaşan, doğal beslenen tavukları tercih edilmesi önemlidir.
Yumurtayı saklamaya gelince, buzdolabında 4-5 hafta kadar dayanmaktadır. Buzdolabında bekledikçe lezzet değişmemektedir ama beyaz ve sarısının dokusu incelmektedir. Taze olmayan bir yumurtayı kırdığınızda akı yayılır, sarısı dağılmaktadır. Test etmek isterseniz eğer, ılık su dolu bir kaba yumurtayı koyun. Taze yumurta suyun dibinde kalır ama bayat olan suda yüzer. Bayat olan yumurtalar yine de kullanılır ama kırdıktan sonra kokusuna ve rengine dikkat edilmelidir. Yumurtayı buzdolabında kendi kartonuyla sağlamak en sağlıklısıdır.

Çünkü karton kutu yumurtanın su kaybetmesini önlemektedir.

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Siyez Bulguru Tarihçesi ve Yapılışı

Geçmişi 10.000 yıl öncesine dayanan Siyez Bulguru...

22B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balık & Deniz Ürünleri Ve Anadolu'da Kış Hazırlıkları

İyi malzeme ve iyi bir şef ile lezzetli yemek kaçınılmaz oluyor.

14B Görüntüleme
Cheesecake Nedir ve Nereden Gelmiştir?

Cheesecake, krema veya sürülebilir kıvamdaki peynirlerden yapılan bir tür tatlıdır. Soğuk ve sıcak cheesecake arasındaki farklar nelerdir?

27B Görüntüleme