Blog

Zennup 1844 - 5S Sistemi ve Yalın Üretim Teknikleri

5S temel düzeyde alandan, zamandan, kişiden, efordan ve gereksiz maliyetlerden kurtulmanızı sağlayan mükemmel bir yöntem.

Zennup 1844 - 5S Sistemi ve Yalın Üretim Teknikleri
Paylaş
  • 17B
  • 84
  • Kaydet

Mutfağımızı temelini Toyota’nın tasarladığı 5S üzerine kurguladık. Bu alanda dünyada bu tekniği uygulayan ikinci restoran olma özelliğini taşıyoruz. 5S temel düzeyde alandan, zamandan, kişiden, efordan ve gereksiz maliyetlerden kurtulmanızı sağlayan mükemmel bir yöntem. Alanlara, ürünlere, raflara ve hatta bireylere yapılan renkli kodlamalar çalışanların aradığı ürünü bulmada, ekipmanları korumakta ve gereksiz alan daralmalarını engelleyip ekibin sürekli rahat ve düzenli çalışmasını sağlıyor.

5S; Seiri (Ayıklama), Seiton (Düzen), Seiso (Temizlik), Seiketsu (Standartlaştırma), Shitsuke (Disiplin) kelimelerini ifade eden ve prensip edinen bir yalın üretim planlamasıdır. Bu sistem hayatınızı kolaylaştıracak ve size özellikle zamandan çok ciddi kazanımlar sağlayacak bir yöntemdir.

Ancak mutfağımızda uyguladığımız tek teknik 5S değil.

Kişilerin verimliliklerini ölçmede ve yapılacak işlerin belli bir havuzdan kişi ayırt etmeksizin alınmasını sağlayan KAN-BAN tekniğiyle işin verimliliğini yükseltiyor ve performans değerlendirmesi yaparken verileri kullanıyoruz.

Aldığımız verileri sürekli geliştirmek için KAİZEN teknikleriyle verimlilik arttırıcı planlamalar yapıyoruz.

Yaşadığımız sorunların temeline inerek mutfak içinde kronikleşmiş hatalar yapmayı engellemek için Neden-Neden analizi yapıyor, asıl sorunu bulup köklü bir çözüm üretiyoruz.

Üretim planlamamızda 3 aylık periyotlardan aldığımız verilerden Parametrik modelleme yöntemini kullanıyor, mutfak içi fazla üretimi ve zayi miktarımızı en az seviyede tutuyoruz.

Bu yöntemleri bir araya getirerek sürdürülebilir bir mutfak ve işletme sistemi kurmayı hedefledik. Şu an için aldığımız geri dönüş inanılmaz derecede olumlu.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef

Yorumlar (9)

Muhammed Kürşat Koçak

Instagram da Ömür Şefin paylaşımlarında da izlemiştim bu sisteminize resmen hayran oldum acemi kendi evinin mutfağında çabalayan bir adam olarak çok çok çok beğendim

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Çok teşekkürler Muhammed Bey, sizlere en iyi şekilde hizmet verebilmek için yenilikleri takip ediyoruz 🙏👏

Muhammed Can Şaşkın

Harika bir sistem gerçekten🙏

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Teşekkürler 🙏

Gülay Demiral
· 18.11.2020

Benimde isletmesini devraldigim bir restoran var yapabilirsem sezon basinda bu uygulamayi hayata geçiricem umarim sizin kadar basarili olurumGercekten hayran kaldim tesekkur ederim paylasiminiz için

Uzman Alper Tuğrul Ünlütürk bu yorumu beğendi
Alper Tuğrul Ünlütürk

Ben teşekkür ederim, eminim her şey istediğiniz gibi olacaktır. Başarılar diliyorum! 🙏👏👏

Benzer Yazılar

Murat Aslan
Murat Aslan
Big Chefs Mutfak Koordinatörü
Bir Lokma Hayat

Bir Lokma Hayat

19 Aralık 2017

Yemek gibidir hayat!

12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Turizm Gastronomisinde Eğitimin Önemi

İyi bir şef olmanın ilk adımı, işinde usta şeflerden alınan gastronomi eğitimleri ve öğretilen tekniklerdir.

14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Profesyonel Mutfaklarda Kişisel Gelişimin Önemi

Hayal kurmaktan korkmayın. Çünkü hayal gücü insanın en önemli silahıdır!

12B Görüntüleme