Kapak Görseli
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Uzmana Sor
19.04.2022

Şefim merhaba, ben etleri yumuşasın diye sirke, zeytinyağı ve sütle terbiye edip buz dolabında saatlerce bekletiyorum. Bazen de yoğurt ve limonla fakat yine de yumuşamayan çok sert etler oluyor bu durumlarda ne yapabilirim?

Merhaba. Etlerle ve marinasyonla ilgili bilgiler Kısık Ateş videolarında bulabilirisin.Etlerin hayvanın hangi bölgesinden olduğu önemli. Çok sert bir eti marinasyonla yumuşatamayabilirsin. Bu sebeple farklı pişirme tekniklerimiz var. Sert etleri daha uzun pişirmemiz gerekiyor. Etin özelliğine göre pişirme tekniğini doğru seçmek gerekiyor.Yumuşak etlerde de pişirme tekniğini doğru kullanmak önemli zira yanlış uygulamalarda eti sertleştirebilir. Bunlarla ilgili videoları tekrar seyretmeni öneririm. Kolay gelsin.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
20.04.2022

Merhabalar fehmi şefim, ben kendime özel steak için bir sos üretmeye çalışıyorum, lavanta özlü bir sos olacak, lavantayı bu sos için nasıl kullanabilirim, ayrıca beyaz roux ve süt ile bağlayabilir miyim şimdiden teşekkür ederim

Merhaba. Soslarla ve kıvam vericilerle ilgili çeşitli videolar Kısık Ateş te mevcut. Teknikleri iyi anlarsan yeni soslar yaratırken bunlardan faydalanabilirsin.Başarılar.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
26.04.2022

Merhabalar efendim ben KHK lı bir sosyal bilgiler öğretmeniyim Anadolu üniversitesi aşcılık okudum 40 yaşındayım bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum staj yapma imkanım olmadı işi öğrenmek özellikle pratiğimi geliştirmek için inize ihtiyacım var. 15 yaşından beri yemek yapıyorum yemek yapmayı seviyorum ve profesyonel olarak çalışmak istiyorum şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Merhaba. Öncelikle yeni meslek tercihiniz hayırlı olsun. Yaşın önemli olmadığına inanıyorum ancak sizi oldukça zor bir süreç bekliyor bunu da hatırlatırım. Maalesef evde yemek yapmakla profesyonel ortamda yemek yapmak oldukça farklı. Pratik yapmak işimizin en önemli kısmı. İşletmelere başvurup kendinizi iyi anlatırsanız size yardımcı olacak bir yer bulabilirsiniz. Başarılar dilerim.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
12.04.2022

Merhaba sefim beşamel sos çok güzel oldu izledim meyane nasıl yapıyorsunuz onu bulamadım🌸😊

Merhaba Derya. Slurry, roux, liaison kıvam vericileri nasıl kullanılır? adlı videoda detaylıca anlatıyorum 😊 kısık ateş tv youtube kanalından izleyebilirsin. Kolay gelsin.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
22.04.2022

Merhaba, şefim 1. sınıf gastronomi öğrencisiyim size eti nasıl doğru pişirme hakkındadeğerli bilgilerinizi öğrenebilir miyim ?

Merhaba Berkay, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdaki akademi videolarımızla bunların tamamına yer verdik.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
09.02.2022

Şefim iyi akşamlar. Yemek yapmaya büyük ilgim var. Bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum ancak gastronomi egitimi için ciddi fiyatlar talep ediliyor. Istanbul avrupa yakasında uygun bir mutfak okulu arıyorum. Önerebileceğiniz bir yer var mıdır?Teşekkür ederim 🙏

Merhaba,Gastronomi eğitim fiyatları maalesef yüksek çünkü maliyetlerde yüksek.Okul fiyatları genelde birbirine yakın. Özellikle önerebileceğim bir okul yok maalesef. Ama devlet okullarına bakabilirsin. Birde tabi Kısık Ateş akademi videolarını takip edebilirsin:)Sevgiler.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
03.11.2021

Kullandığınız kesici aletlerin markasını öğrenebilirmiyim

Selam. Genelde Wüsthoff tercih ediyorum. Yerli Pirge yi tercih ediyorum.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
22.06.2021

Şefim merhabalar,yeni açılış yapacağımız mekanda trüflü mayonez yapacağız,bildiğiniz üzere yumurta sarısı kullanmak gerekiyor kalan beyazlarını israf etmemek için ne yapabilirim?(fast food ) olacak mutfakta sadece.

Merhabalar. Yumurta beyazı birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz. Örnekler: Omlet yapabilirsiniz.Beze yapabilirsiniz. Çıtır Soğan Halkasında kullanabilirsiniz. vs vs.Kolay gelsin, başarılar :)

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
15.06.2021

Şefim merhaba, sandviçler için mayonez bazlı soslar hazırlıyorum ama kıvamını daha fazla artırmak istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba. Mayonez bazlı sosların kıvamını arttırmak için mayonezin kıvamını arttırabilirsin. Daha katı mayonez içinde ya yumurta sarısını yada yağ miktarını arttırabilirsin.Sevgiler.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef