Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

03 Nisan 2020

Şefim makaron yapmak istiyorum ama internette tariflere baktığımda badem unu kullanıyor hepsi bende küçük bir yerde yaşadığımdan badem unu bulamadım badem unu olmak zorundamı yoksa normal unlada olurmu

evet

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
10 Nisan 2020

Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler

İnternet de butun bılgıler var ben su okul ıyı su okul kotu dıyemem sectıgın okulun inst sayfasında hersey yazar

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
16 Nisan 2020

Rafet bey merhaba, size otel mutfakları hakkında bir sorum olacak. Genellikle kaç yıldızlı olursa olsun otel mutfaklarının yeterince hijyenik olmadığı yazılıp söylenir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir açık büfeden kahvaltı ya da yemek seçerken tüketici olarak bizler nelere dikkat etmeliyiz?

çok ıyı olanlar var çok kotu olanlar var butık yerlerı tercih edın

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
08 Temmuz 2019

Rafet Şefim, aşçılığa erken yaşta başlamamak bir problem oluşturur mu ben geç olmasına rağmen iyi bir pastacı olmak istiyorum ve bunun içinde gerekli eğitimi alacağım. Ama yaş konusunda herkes bu saatten sonra olmaz geç kaldın diyor, sizin görüşünüzü merak ediyorum.İyi çalışmalar.

sen geç kalmısın diyenlere bakma onların tursuluk içi geçmiş beyinlerdir öğrenmenın yası yok direk ucusa gec THY gibi ol

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
10 Temmuz 2019

Sayın Rafet Şefim, Ben 5 yaşımdan beri bu işe tutkuluyum. 7-8 yaşımdan beri mutfakta Annem ile birlikte yemek yaparım. Şimdi 17 yaşındayım. Gastronomi okuyup yurt dışında Türk Mutfağını tanıtmak, sevdirmek, ülkemizi Fransa ve İspanya gibi bu konuda söz sahibi yapmak istiyorum.Şu an birçok konuda kendimi geliştiriyorum. Yarım kalan İngilizce'mi tamamlayıp Fransızca'ya yönelmeyi düşünüyorum.Sizden bildiklerinizi, fikir ve tavsiyelerinizi alabilir miyim ? Cevaplarsanız benim için çok iyi olur. Teşekkürler

benım bır sey yazmama gerek kalmısın hayallerını hedefe koyman cok güzel bir sey durmak yok devam kos süpersın

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
12 Temmuz 2019

Merhabalar şefim ben şuan 11.sınıf öğrencisiyim ve 3 senedir şef olma hayalim var bu bölüm hakkında bana tavsiyeleriniz var mı?

durma oku ve kos gastronomi sınırsız dıpsız kuyu

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
15 Temmuz 2019

Şefim merhaba yaz için soğuk içecek öneriniz varmı ev yapımı

buzlu su

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
22 Temmuz 2019

Şefim iyi günler size nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum umarım burdan cevap verirsiniz.Ben aşcı olma hayalleriyle büyümüş ve o hayalleri hala devam eden 18 yaşında bir gencim ve sizin gibi usta bir isme sormak istediğim sizce iyi bir şef olmak için ne yapmalıyım.Kariyerimi nasıl devam ettirmeliyim.Cevap verirseniz beni mutlu edersiniz teşekkür eder hayırlı günler dilerim😄

Güzel yüreği genç kardesım Chef kıtabım da ve kısık atesde yazılarım da sorduklarını bulabılırsın

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
14 Ağustos 2019

Merhaba ben gastronomi öğrencisiyim. Verebileceğiniz tavsiye var mı? 💜

CHEF kıtabım da yuzlerce önerı var

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
21 Ağustos 2019

Yoğun bir makarna için hangi peyniri öneriyorsun şef

parmesan

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
29 Ağustos 2019

Merhaba şefim yemek yapmaya ilgim var fakat biraz eleştiriden korkuyorum 4/4 lük yemek yapamamaktan sizce ne yapmalıyım

sen ıyı yemek yaptığına inannıyorsan kımın ne dedıgını umursama

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
26 Eylül 2019

Hocam merhaba bi sorum olacaktı size de hocam ben Şırnak üniversitesinden gastronomi ve mutfak sanatlarını okuyorum hocam normal geleneksel restorant ve möleküler gastronomi restorantlar arasındaki fark geleneksel mutfaklarda menüler var ama möleküler gastronomi restoranlar da menü yok bunun sebebini öğrene bilirmiyim teşekkürler.

sen bırak bu işlerı şırnak yemeklerı yap bizde yiyelim

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
14 Kasım 2019

Merhaba, ben aşçılık 2. Sınıf öğrencisiyim ve soğuk mutfak dersinden bir ödevim var. Konu soğuklardan bir menü hazırlamak 3 menü örneği gerekiyor. İstiridye,midye,havyar,beyaz şarap gibi içinde meze gerekli. Örnek bi menü sunar mısınız bana?

sen yap menüyü ben burdan yorumlayım

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
26 Kasım 2019

Merhaba şefim. Gastoromik anlamda ilerlemek için önerebileceğiniz okullar var mıdır ?

sen araştır bul ben önerırım yarın kotu dersın bana kızarsın

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
01 Aralık 2019

Evde çikolata yapmak istiyorum kakao yağı bulamadımTereyağıyla yapabilirmiyim?Beyaz çikolatayaparkensüttozu yerinesüt kullanabilimiyim?Teşekkürler

hepsı için evet dogru

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
24 Aralık 2019

Merhaba iyi çalışmalar şefim, mango sosu hakkında bilginiz var mı ? Tarifi hakkında yardımcı olabilirmisiniz?

mangonun en uyumlu halı harissa sos ve zencefıl

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
29 Aralık 2019

chef hosuna giden ve daha önce denediğin hindi marinasyonu için ne kullanabilirim yazınızı okudum. ama böyle misafirlerimin aklından cıkamıyacak bir hindi yedirmek istiyorum

burnuna kokusu hos gelen 5 bahartı bırlestır

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü
14 Ocak 2020

Chefim ben yemek yarişmasina giricem jurileri etkiliyebileceğim bir yemek söylemisiniz?

ben olsam girmem

Rafet İnceNG Grup Gastronomi Direktörü