Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.
Öncelikle merhabalar Şefim.The Taste Türkiye 3.Sezonun geleceğine dair bir bilginiz var mı?Teşekkürler
Bitti artık yok
Şuan lisedeyim ve gastronomi okuyorum ilerde insallah sizin kadar başarılı sef olmayı dilerim bana yapmam gereken tüyoları verebilmeniz mümkün müdür
Bol kıtap oku
İyi Günler şefim gastronomi ve mutfak sanatları öğtencisiyim okuldan mezun olduktan kendimi geliştirmem için ne önerirsiniz ?
Iyı otellerde kısa süreli çalıs bol kitap oku
Merhaba şefim en iyi kuzu tandır nasıl yapılır rica etsem cevaplar mısın
Odun atesınde 3 saat
Şefim makaron yapmak istiyorum ama internette tariflere baktığımda badem unu kullanıyor hepsi bende küçük bir yerde yaşadığımdan badem unu bulamadım badem unu olmak zorundamı yoksa normal unlada olurmu
evet
Lise son öğrencisiyim ve gastronomi bölümünü gönülden istiyorum fakat hangi üniversiteler daha iyi eğitim veriyor hangi üniversitenin altyapısı daha iyi bilmiyorum internetten araştırdığımda da net bilgilere ulaşamıyorum yardımcı olabilir misiniz lütfen:))) özel ve devlet olarak söylerseniz çok iyi olur şimdiden teşekkürler
İnternet de butun bılgıler var ben su okul ıyı su okul kotu dıyemem sectıgın okulun inst sayfasında hersey yazar
Rafet bey merhaba, size otel mutfakları hakkında bir sorum olacak. Genellikle kaç yıldızlı olursa olsun otel mutfaklarının yeterince hijyenik olmadığı yazılıp söylenir. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bir açık büfeden kahvaltı ya da yemek seçerken tüketici olarak bizler nelere dikkat etmeliyiz?
çok ıyı olanlar var çok kotu olanlar var butık yerlerı tercih edın
Rafet Şefim, aşçılığa erken yaşta başlamamak bir problem oluşturur mu ben geç olmasına rağmen iyi bir pastacı olmak istiyorum ve bunun içinde gerekli eğitimi alacağım. Ama yaş konusunda herkes bu saatten sonra olmaz geç kaldın diyor, sizin görüşünüzü merak ediyorum.İyi çalışmalar.
sen geç kalmısın diyenlere bakma onların tursuluk içi geçmiş beyinlerdir öğrenmenın yası yok direk ucusa gec THY gibi ol
Sayın Rafet Şefim, Ben 5 yaşımdan beri bu işe tutkuluyum. 7-8 yaşımdan beri mutfakta Annem ile birlikte yemek yaparım. Şimdi 17 yaşındayım. Gastronomi okuyup yurt dışında Türk Mutfağını tanıtmak, sevdirmek, ülkemizi Fransa ve İspanya gibi bu konuda söz sahibi yapmak istiyorum.Şu an birçok konuda kendimi geliştiriyorum. Yarım kalan İngilizce'mi tamamlayıp Fransızca'ya yönelmeyi düşünüyorum.Sizden bildiklerinizi, fikir ve tavsiyelerinizi alabilir miyim ? Cevaplarsanız benim için çok iyi olur. Teşekkürler
benım bır sey yazmama gerek kalmısın hayallerını hedefe koyman cok güzel bir sey durmak yok devam kos süpersın
Merhabalar şefim ben şuan 11.sınıf öğrencisiyim ve 3 senedir şef olma hayalim var bu bölüm hakkında bana tavsiyeleriniz var mı?
durma oku ve kos gastronomi sınırsız dıpsız kuyu
Şefim merhaba yaz için soğuk içecek öneriniz varmı ev yapımı
buzlu su
Şefim iyi günler size nasıl ulaşabileceğimi bilmiyorum umarım burdan cevap verirsiniz.Ben aşcı olma hayalleriyle büyümüş ve o hayalleri hala devam eden 18 yaşında bir gencim ve sizin gibi usta bir isme sormak istediğim sizce iyi bir şef olmak için ne yapmalıyım.Kariyerimi nasıl devam ettirmeliyim.Cevap verirseniz beni mutlu edersiniz teşekkür eder hayırlı günler dilerim😄
Güzel yüreği genç kardesım Chef kıtabım da ve kısık atesde yazılarım da sorduklarını bulabılırsın
Merhaba ben gastronomi öğrencisiyim. Verebileceğiniz tavsiye var mı? 💜
CHEF kıtabım da yuzlerce önerı var
Merhaba şefim yemek yapmaya ilgim var fakat biraz eleştiriden korkuyorum 4/4 lük yemek yapamamaktan sizce ne yapmalıyım
sen ıyı yemek yaptığına inannıyorsan kımın ne dedıgını umursama
Hocam merhaba bi sorum olacaktı size de hocam ben Şırnak üniversitesinden gastronomi ve mutfak sanatlarını okuyorum hocam normal geleneksel restorant ve möleküler gastronomi restorantlar arasındaki fark geleneksel mutfaklarda menüler var ama möleküler gastronomi restoranlar da menü yok bunun sebebini öğrene bilirmiyim teşekkürler.
sen bırak bu işlerı şırnak yemeklerı yap bizde yiyelim
Merhaba, ben aşçılık 2. Sınıf öğrencisiyim ve soğuk mutfak dersinden bir ödevim var. Konu soğuklardan bir menü hazırlamak 3 menü örneği gerekiyor. İstiridye,midye,havyar,beyaz şarap gibi içinde meze gerekli. Örnek bi menü sunar mısınız bana?
sen yap menüyü ben burdan yorumlayım
Merhaba şefim. Gastoromik anlamda ilerlemek için önerebileceğiniz okullar var mıdır ?
sen araştır bul ben önerırım yarın kotu dersın bana kızarsın