Kısık Ateş
Şef Usulü

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur Pilavı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Klasik bulgur pilavı ve lokanta usulü bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? Bulgur pilavı yapmanın püf noktaları nelerdir?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur Pilavı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
Paylaş
  • 17B
  • 132
  • Kaydet

Pınar ve Filiz Makarna destekleriyle, Türk mutfağının en gözde reçetelerinden bir yenisiyle karşınızdayız! 

Pilav, dünyanın en önemli mutfakları arasında sayılan Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle de hazırlanabiliyor.

Buğday ve onun öğütülmesi ile elde edilen bulgurla yapılan pilavlar ise her daim Türklerin sofralarında çeşitli şekillerde yer almaya devam etmektedir. Geleneksel Türk mutfağında bulgurun ne kadar zengin bir malzeme olarak kullanıldığına tarihi yemek kitaplarında da rastlayabilirsiniz.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler, geçtiğimiz hafta işlediğimiz pilav pişirime teknikleri konumuza bu link üzerinden ulaşabilirler. Klasik pirinç pilavı tekniği ve orijinal tarifinden sonra bu hafta da bulgur pilavının tüm detaylarına yer vereceğiz.

Türkiye'nin her yöresinde severek tüketilen bulgur pilavının orijinal tarifi için hiç vakit kaybetmeden tıklayın!

Klasik ve lokanta usulü bulgur pilavı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir? 😊

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (2)

FatmaSolakoğlu
· 24.06.2021

Tarif için teşekkürler. Bulguru tabi tipi çok önemli. Videoda gördüğüm kabuğu ayrılmış buğdaydan yapılmış. Esmer dediğimiz bulgurdan yapılan pilavın lezzeti tabi çok fark yaratıyor. Bir de bulgur yıkanmaz. Geleneksel söylüyorum tabi. Naçizane düşüncemi ilettim. Ellerinize sağlık.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.06.2021

Güzel yorumlarınız ve öneriniz için teşekkürler Fatma Hanım 👍😊

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

364B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme