Şef Usulü

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur Pilavı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?

Klasik bulgur pilavı ve lokanta usulü bulgur pilavı tarifi ve pişirme teknikleri nelerdir?

Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? Bulgur Pilavı Pişirme Yöntemleri Nelerdir?
Paylaş

Pilav, dünyanın en önemli mutfakları arasında sayılan Türk mutfağının ritüel nitelikli yemek türlerinden biridir. Törensel yemeklerden gündelik sofralara kadar güncelliğini koruyan pilav farklı besin ürünleriyle de hazırlanabiliyor.

Buğday ve onun öğütülmesi ile elde edilen bulgurla yapılan pilavlar ise her daim Türklerin sofralarında çeşitli şekillerde yer almaya devam etmektedir. Geleneksel Türk mutfağında bulgurun ne kadar zengin bir malzeme olarak kullanıldığına tarihi yemek kitaplarında da rastlayabilirsiniz.

Kaçıranlar ve tekrar izlemek isteyenler, geçtiğimiz hafta işlediğimiz pilav pişirime teknikleri konumuza bu link üzerinden ulaşabilirler. Klasik pirinç pilavı tekniği ve orijinal tarifinden sonra bu hafta da bulgur pilavının tüm detaylarına yer vereceğiz.

Türkiye'nin her yöresinde severek tüketilen bulgur pilavının orijinal tarifi için hiç vakit kaybetmeden tıklayın!

Klasik ve lokanta usulü bulgur pilavı pişirme yöntemleri ve püf noktaları nelerdir? 😊

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

180B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

11B
Oytun Dağlı
Oytun DağlıUzay Pastanesi Mutfak Koordinatörü
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

8B