Şef Usulü

Klasik Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden domates sos nasıl yapılır? İyi bir domates sos yaparken nelere dikkat edilmeli? hep beraber izleyerek öğrenelim.

Klasik Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 22B
  • 191
  • Kaydet

Herkese merhaba!

Espanyol sos yapımından sonra, Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan domates sos ile devam ediyoruz.

Klasik domates sos, 5 ana sosun en popüler olanıdır ve adından da anlaşılacağı üzere domates temellidir.

İyi bir domates sos, konserve domateslerden de yapılabilir fakat domatesin bol olduğu aylarda tazeleriyle yapmak çok daha lezzetli sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Buna ek olarak farklı baharatlar, lezzetlendirici et suları ve tatlandırmak için çeşitli malzemeler kullanılır…

Hepimizin sık sık ve severek tükettiği bu sosun haliyle birçok kullanım yeri ve püf noktası vardır. Bunlar nelerdir?

Şimdi arkanıza yaslanarak, gerçek bir domates sosun nasıl yapıldığını keyifle izleyebilirsiniz! 😊

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta mayonez nasıl yapılır konusu ile karşınızda olacağız, sağlıkla kalın! 😊👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar (4)

Gülenden ......
· 23.08.2020

Suzmeyip bilender yapsak olurmu

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 24.08.2020

Merhaba, bu reçetede direk blend edemezsiz çünkü kemik vs. gibi iri parçalar var. O yüzden süzdürüp blenderdan geçirebilirsiniz o da sosunuzun kıvamını biraz sulandırabilir. Sonuç olarak bir sakıncası yok. 👍 elinize sağlık.

Yasin BOSNALI
· 10.03.2021

Merhaba. Bu sos hangi ortamda (buzdolabı ya da buzluk kısmı gibi) ne kadar süre stoklanabilir?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 10.03.2021

Merhaba, buzdolabında en fazla iki ay bekletebilirsiniz bir sıkıntı olmaz.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme