add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Şef Usulü

Klasik Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Şimdi arkanıza yaslanarak, gerçek bir domates sos nasıl yapılır hep beraber izleyelim.

Klasik Domates Sosu Nasıl Yapılır?
Paylaş

Herkese merhaba!

Espanyol sos yapımından sonra, Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan domates sos ile devam ediyoruz.

Klasik domates sos, 5 ana sosun en popüler olanıdır ve adından da anlaşılacağı üzere domates temellidir.

İyi bir domates sos, konserve domateslerden de yapılabilir fakat domatesin bol olduğu aylarda tazeleriyle yapmak çok daha lezzetli sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Buna ek olarak farklı baharatlar, lezzetlendirici et suları ve tatlandırmak için çeşitli malzemeler kullanılır…

Hepimizin sık sık ve severek tükettiği bu sosun haliyle birçok kullanım yeri ve püf noktası vardır. Bunlar nelerdir?

Şimdi arkanıza yaslanarak, gerçek bir domates sosun nasıl yapıldığını keyifle izleyebilirsiniz! 😊

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta mayonez nasıl yapılır konusu ile karşınızda olacağız, sağlıkla kalın! 😊👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan KıyıcıoğluYiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!