- Şef Usulü
- Makarna Akademisi
- Lazanya Nasıl Yapılır?
Lazanya Nasıl Yapılır?
İtalyan mutfağının en güzel tariflerinden Lazanya nasıl yapılır? Orijinal Lazanya yapmanın püf noktaları nelerdir?
01.02.2023- 10B
- 84
- Kaydet
Lazanya, İtalyan mutfağının birbirinden güzel tariflerinin arasında yer alan özel ve leziz bir makarna türüdür. Orijinal adı Lazanya Bolognese olarak bilinen bu makarna, adını Bolonya şehrinden almıştır. Özel olarak açılan ince hamurun, çeşitli soslar ile buluşmasıyla hazırlanan Lazanya, yumuşaklığını ara katlara sürülen beşamel sosundan sağlamaktadır.
Lazanya, esasında bu yemeğin piştiği kabın ismidir. Fakat zaman içinde kabın adı yemeğin ismi haline gelmiştir. İtalyanlar bu lezziz makarnayı farklı soslar ekleyerek zenginleştiriyorlar. Özellikle lazanya sosları arasında beşamel ve bolonez sos oldukça popülerdir. Bu soslar harici, kullanılan peynirler de oldukça özeldir. Parmesan, ricotta ve mozzarella peynirleri lazanyanın kıvamını oluşturmada başarılıdır. En çok tercih edilen türü parmesan peynirli bolonez soslu olanıdır. Orijinal tarifin yanı sıra vejetaryen, tavuklu ve sebzeli versiyonları da çokça ilgi görmektedir.
Bugün bu tarifin tüm püf noktalarıyla; lazanya hamurunun nasıl yapıldığına, hamurun nasıl açıldığına, içindeki leziz beşamel sos ve kıymalı (bolonez) sosun nasıl hazırlanacağına ve nasıl pişirildiğine dair her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Bu güzel ve özel Lazanya tarifini, anlatımlı videomuzu izleyerek kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! 😊
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!