Kısık Ateş
Şef Usulü

Velute Sos Nasıl Yapılır?

Velute sos nedir? Velute sos nerelerde kullanılır ve tarifi nasıl yapılır?

Velute Sos Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 26B
  • 150
  • Kaydet

Herkese merhaba!

Beşamel sos yapımından sonra, bu haftada Velute sos tarifi ile 5 ana sos yapımına hız kesmeden devam ediyoruz.

Sıradaki konumuz; Velute sos nedir, nerelerde kullanılır ve nasıl yapılır?

Bu sos genellikle çorbalarda kıvam artırıcı ya da et yemeklerinde zenginleştirici sos olarak kullanılmaktadır. Geçen hafta, 5 temel ana sostan biri olarak tarifini vermiş olduğumuz beşamel sostan farkı, süt ile kıvam verilen yani sulandırılan meyanenin; et, tavuk ve hatta balık suyu ile sulandırılmış halidir.

Velute sos hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını sizler için hazırladığımız bu videoda bulabilirsiniz!

Bu değerli ve öğretici videoyu izlemeyi unutmayın!

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.

Gelecek hafta Espagnole sos tarifi ile karşınızda olacağız, hoşça kalın! 😊👩‍🍳👨‍🍳

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

360B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

29B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

23B Görüntüleme