Velute Sos Nasıl Yapılır?
Velute sos nedir? Velute sos nerelerde kullanılır ve tarifi nasıl yapılır?
12.06.2020- 26B
- 150
- Kaydet
Herkese merhaba!
Beşamel sos yapımından sonra, bu haftada Velute sos tarifi ile 5 ana sos yapımına hız kesmeden devam ediyoruz.
Sıradaki konumuz; Velute sos nedir, nerelerde kullanılır ve nasıl yapılır?
Bu sos genellikle çorbalarda kıvam artırıcı ya da et yemeklerinde zenginleştirici sos olarak kullanılmaktadır. Geçen hafta, 5 temel ana sostan biri olarak tarifini vermiş olduğumuz beşamel sostan farkı, süt ile kıvam verilen yani sulandırılan meyanenin; et, tavuk ve hatta balık suyu ile sulandırılmış halidir.
Velute sos hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevabını sizler için hazırladığımız bu videoda bulabilirsiniz!
Bu değerli ve öğretici videoyu izlemeyi unutmayın!
*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimleri açmanız yeterli olacaktır.
Gelecek hafta Espagnole sos tarifi ile karşınızda olacağız, hoşça kalın! 😊👩🍳👨🍳
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.
Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler
Yemek Pişirme Teknikleri - 101
27 Ocak 2018Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?
Et Marinasyonu
08 Nisan 2018Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?
24 Nisan 2018Bir menü hazırlamanın ince detayları!