Tarif

Alman Çöreği Berliner Tarifi

Geleneksel bir Alman çöreği olan Berliner, biçim ve yapımı itibarı ile Donuta benzemektedir. Almanların bilinen en güzel tatlılarından Berliner tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Alman Çöreği Berliner Tarifi
Paylaş
  • 54B
  • 446
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
130 ml Pınar Süt
Pınar
1 paket kuru maya
500 g un
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
meyve marmelatı
Kızartmak için:
1.5 l ayçiçek yağı
Üzeri için:
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, süt ve mayayı bir kapta karıştırıp biraz bekletin. Ardından unu ilave edip tahta kaşık yardımı ile yedirin.
  • Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
  • Son olarak; 2 adet tam yumurta+2 adet yumurta sarısını ilave edin.
  • Hamuru iyice bütünleşmesi için hafif unladığınız bir tezgaha alın, pürüzsüz kıvam alana kadar 10 dakika boyunca elinizle yoğurun.
  • Daha sonra 1 saat mayalandırmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan 12 adet mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarın ve tekrar 30 dakika mayalandırmaya bırakın.
  • Bu esnada berlinerlerin iç dolgusu için dilediğiniz meyveli sosu hazırlayabilir veya hazır meyve marmelatı kullanabilirsiniz.
  • Berliner hamurlarını kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice kızdırın.
  • Mayalanan hamurların alt kısmı yukarı gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Her iki yüzünü de 3’er dakika pişirin.
  • Nar gibi kızarmış olan hamurları havlu kağıt üzerine alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan berlinerlerin sağ ve sol tarafından delikler açın. Dilediğiniz meyveli sosu bir sıkma torbasına alıp iç kısımlarını sıkarak doldurun.
  • Üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Hamuru kızgın yağda ve orta seviye ateşte pişirin.
*Sos yerine dilediğiniz meyve marmelatı, çikolata sosu veya pastacı kreması kullanabilirsiniz.
*Pudra şekeri yerine toz şeker kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Çikolatalı Milföy Burma Tarifi
approved
16B Görüntüleme
Pots de Creme Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (21)

GülayKaya
· 25.11.2020

Tereyağı eritilecekmi oda ısısındamı konacak

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

Tereyağı oda sıcaklığında olacak. Kolay gelsin 😊

İnci Dinek
· 26.11.2020

Bunu denicem sef ✌️

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

Şimdiden eline sağlık, umarım beğenirsiniz 👍👍

Aysel Çınar
· 26.11.2020

Şefim, merhaba. Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif. Ben yumurta miktarını anlamadım yani 4 yumurta sarısı+ 2 yumurta beyazı mı kullanılacak? Hepsi hamura mı konuluyor?

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.11.2020

2 adet tam yumurta, 2 adette yumurta sarısı olacak şekilde tarifi uygulayabilirsin. Evet hepsini hamura ekleyip yoğurabilirsin. Kolay gelsin 😊