- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Alman Çöreği Berliner Tarifi
Tarif
Alman Çöreği Berliner Tarifi
Geleneksel bir Alman çöreği olan Berliner, biçim ve yapımı itibarı ile Donuta benzemektedir. Almanların bilinen en güzel tatlılarından Berliner tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 70B
- 449
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g toz şeker
1 paket kuru maya
500 g un
2 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
meyve marmelatı
Kızartmak için:
1.5 l ayçiçek yağı
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker, süt ve mayayı bir kapta karıştırıp biraz bekletin. Ardından unu ilave edip tahta kaşık yardımı ile yedirin.
- 2Daha sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
- 3Son olarak; 2 adet tam yumurta+2 adet yumurta sarısını ilave edin.
- 4Hamuru iyice bütünleşmesi için hafif unladığınız bir tezgaha alın, pürüzsüz kıvam alana kadar 10 dakika boyunca elinizle yoğurun.
- 5Daha sonra 1 saat mayalandırmaya bırakın.
- 6Mayalanan hamurdan 12 adet mandalina büyüklüğünde bezeler çıkarın ve tekrar 30 dakika mayalandırmaya bırakın.
- 7Bu esnada berlinerlerin iç dolgusu için dilediğiniz meyveli sosu hazırlayabilir veya hazır meyve marmelatı kullanabilirsiniz.
- 8Berliner hamurlarını kızartmak için, derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice kızdırın.
- 9Mayalanan hamurların alt kısmı yukarı gelecek şekilde kızgın yağa bırakın. Her iki yüzünü de 3’er dakika pişirin.
- 10Nar gibi kızarmış olan hamurları havlu kağıt üzerine alıp soğumaya bırakın.
- 11Soğuyan berlinerlerin sağ ve sol tarafından delikler açın. Dilediğiniz meyveli sosu bir sıkma torbasına alıp iç kısımlarını sıkarak doldurun.
- 12Üzerlerine pudra şekeri dökerek servis edin.
Püf Noktası
*Hamuru kızgın yağda ve orta seviye ateşte pişirin.
*Sos yerine dilediğiniz meyve marmelatı, çikolata sosu veya pastacı kreması kullanabilirsiniz.
*Pudra şekeri yerine toz şeker kullanabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (21)
Şefim, merhaba. Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif. Ben yumurta miktarını anlamadım yani 4 yumurta sarısı+ 2 yumurta beyazı mı kullanılacak? Hepsi hamura mı konuluyor?
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi