add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Anadolu Cacığı

15 Dakika
2-4 Kişilik
Soğuk
Soğuk
Anadolu Cacığı
Şef Eyüp Kemal Sevinç tarifi ile Anadolu Cacığı

Malzeme Listesi

250 g Pınar Doğal Yoğurt
95 g Pınar Ekşi Krema
3 adet salatalık
1 gr taze nane
8 dal Soğuk Su
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
10 g tuz
3-4 g sumak
5 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yoğurdu ve ekşi kremayı koyup iyice karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra salatalıkları rendeleyin.
  • Sarımsakları da ezerek içerisine koyun.
  • Naneleri ince ince kıyıp diğer malzemelerile güzelce karıştırın.
  • Son olarak tuz, sumak ve su ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kaselere aldıktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip sumakla süsleyin.
  • Afiyet olsun.
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Soğuk Granül Kahve
5 Dakika
1 Kişilik