Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi

Baklanın taze ve Pınar Ekşi Kremalı hali.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 15
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze bakla
1 adet soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 g tuz
500 ml su
500 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
24 g un
1 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kaseye suyu koyun.
  • Un ve limon suyunu ekleyip çırpın.
  • Baklaların iki başını ve yan kılçıklarını kesin. Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
  • Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
  • Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
  • Baklaları sudan çıkartın, kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
  • Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın, baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • 1 su bardağı kadar unlu ve limonlu suyu, 1 su bardağı da normal su ve kremayı koyup kapağını kapatarak pişirin.
  • Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Şakşuka Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
42B Görüntüleme
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
93B Görüntüleme
Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.