Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi

Baklanın taze ve Pınar Ekşi Kremalı hali.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 16
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze bakla
1 adet soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 g tuz
500 ml su
500 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
24 g un
1 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kaseye suyu koyun.
  • Un ve limon suyunu ekleyip çırpın.
  • Baklaların iki başını ve yan kılçıklarını kesin. Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
  • Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
  • Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
  • Baklaları sudan çıkartın, kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
  • Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın, baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • 1 su bardağı kadar unlu ve limonlu suyu, 1 su bardağı da normal su ve kremayı koyup kapağını kapatarak pişirin.
  • Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Karamelize Soğanlı İç Bakla Ezmesi Tarifi
14B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Mütebbel Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
164B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuçlu Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
39B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.