- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Baklanın taze ve Pınar Ekşi Kremalı hali.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze bakla
1 adet soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 g tuz
500 ml su
24 g un
1 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş ve derin bir kaseye suyu koyun.
- 2Un ve limon suyunu ekleyip çırpın.
- 3Baklaların iki başını ve yan kılçıklarını kesin. Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
- 4Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
- 5Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
- 6Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
- 7Baklaları sudan çıkartın, kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
- 8Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın, baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
- 91 su bardağı kadar unlu ve limonlu suyu, 1 su bardağı da normal su ve kremayı koyup kapağını kapatarak pişirin.
- 10Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.