Tarif

Anadolu Cacığı Tarifi

Bol malzemeli kuru cacık tarifi nasıl yapılır? Kolay ve pratik cacık yapımı için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
15 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Soğuk
Paylaş
  • 13B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g Pınar Yoğurt
Pınar
95 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3-4 adet salatalık
1 diş ezilmiş sarımsak
1/2 demet taze nane
yeteri kadar tuz
3-4 g sumak
120 ml soğuk su

Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yoğurdu ve ekşi kremayı koyup iyice karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra salatalıkları rendeleyin.
  • Sarımsağı da ezerek içerisine ekleyin.
  • Naneleri ince ince kıyıp diğer malzemeler ile güzelce karıştırın.
  • Son olarak tuz, sumak ve soğuk su ekleyerek iyice karıştırın.
  • Kaselere aldıktan sonra üzerilerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip sumakla süsleyin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cacık Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
120B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuçlu Meze Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yanardağ Boranisi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.