Tarif

Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi

Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pancarlı brüksel lahanası yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
  • 18B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Pancarları yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
  • Bir tavaya zeytinyağını dökün sarımsakları bütün şekilde içine atıp yağa lezzet verin, sonrasında Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün ve tavada çok fazla öldürmeden iç kısımlarını kızartıp renk verin.
  • Fırından çıkardığınız pancarları dikkatlice soyun ardından elma dilimi şeklinde doğrayın.
  • Doğradığınız pancaları tavaya alın, suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişmelerine ve lezzetlerin birbirine geçmesine müsaade edin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın ve yağı ile soğumaya bırakın.
  • Son olarak güzel bir servis tabağında servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Rus Salatası Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
194B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginar Humus Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Girit Ezmesi Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
72B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Zeynep Kavi
· 01.03.2021

Vaovvvv

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 02.03.2021

Teşekkürler 🙏