- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
Tarif
Pancarlı Brüksel Lahanası Tarifi
Fırında zeytinyağlı pancar ve Brüksel lahanası tarifi nasıl yapılır? Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz pancarlı brüksel lahanası yapmanın püf noktaları nelerdir?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Fırın, Tava
Paylaş
- 21B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet pancar
80 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
10 adet Brüksel lahanası
50 ml su
5 g tuz
3 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Pancarları yıkadıktan sonra alüminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
- 2Bir tavaya zeytinyağını dökün sarımsakları bütün şekilde içine atıp yağa lezzet verin, sonrasında Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün ve tavada çok fazla öldürmeden iç kısımlarını kızartıp renk verin.
- 3Fırından çıkardığınız pancarları dikkatlice soyun ardından elma dilimi şeklinde doğrayın.
- 4Doğradığınız pancaları tavaya alın, suyunu ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişmelerine ve lezzetlerin birbirine geçmesine müsaade edin.
- 5Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın ve yağı ile soğumaya bırakın.
- 6Son olarak güzel bir servis tabağında servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?