Tarif

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri, adını Osmanlı döneminde bol bol ciğer tüketen Arnavutlardan alarak Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden bir tanesi haline gelmiştir. Arnavut ciğeri tarifi nasıl yapılır?
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kızartma
Arnavut Ciğeri Tarifi
Paylaş
  • 393B
  • 112
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1/2 kg ciğer (koyun veya dana ciğeri)
200 g sıvı yağ
100 g un
yeteri kadar tuz

Nasıl Yapılır?

  • Soğanı piyazlık doğrayın. Üstüne tuz serperek elinizde ovun.
  • İnce kıyılmış maydanozla harmanlayıp geniş bir servis tabağına yerleştirin.
  • Ciğerin üzerinden zarını çıkarıp 3-4 santim eninde küp küp doğrayın. Üzerine bol su akıtarak yıkayın ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
  • Geniş bir tavada yağı kızdırın. Unu biraz tuzla karıştırıp geniş bir tabağa koyun.
  • Ciğerleri una bulayın. Fazla unlarını silkeleyerek sıkıştırmadan azar azar kızgın yağa bırakın. Harlı ateşte 1-2 dakika karıştırarak kızartın.
  • Kızarmış ciğerleri soğanların üzerine koyun.
  • Son olarak kızartma yağından 1 çorba kaşığı kadarını yemeğin üzerine gezdirip sıcak ya da soğuk servis yapın.

Püf Noktası

*Arnavut ciğeri yaparken kızartma süresinin kısa tutulması çok önemlidir. Bunun için kızgın yağ kullanılmalıdır; kurumasına fırsat vermeden kısa sürede ciğer tavadan alınmalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Hardallı Patates Püreli Cızbız Köfte Tarifi
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi
100 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Erkan Babaoğlu
· 06.12.2020

Şefim arnavut yaparken ciğeri doğrayıp süt yada soda içinde bekletenler oluyor ? Siz tavsiye ediyor musunuz mantığı nedir süte yatırmanın kokusu gitsin diye mi

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 07.12.2020

Ciğer yaparken sütte bekletebilirsiniz. Ciğer kanını bırakırken sütü biraz içine çekiyor, hem daha lezzetli oluyor hem de daha yumuşak.

HalilYETKİN
· 29.05.2021

Unun içine 10-15 gr karbonat eklendiğinde çıtır çıtır oluyor. Naçizane tavsiyem

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Oytun Dağlı
· 29.05.2021

Öneriniz için teşekkürler 👍