Kısık Ateş
Tarif

Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü asma yaprağı. Izgara tavada asma yaprağında balık ızgara, lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifidir. Bu tarifi hazırlamak için gereken temel malzemeler nelerdir? Asma yaprağında balık yaparken, balığın doğru pişirme süresine dikkat etmek ve malzemeleri dengeli bir şekilde kullanmak önemlidir. Daha fazlasını öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
  • 14B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
8-10 adet asma yaparağı
6-7 g tuz
5 g karabiber
40 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıkları soğuk sudan geçirerek iyice temizleyin ve arındırın. Daha sonra bir süzgecin içine alıp suyunun akmasını sağlayın. Ardından geniş bir kaba alın, içine tuz ve karabiber ekleyerek iyice yedirin. Vaktiniz varsa bu şekilde 15-20 dakika dinlendirin.
  • Asma yapraklarını damarlı kısmı üste gelecek şekilde tezgaha yerleştirin, saplarını koparıp bir kenara alın ve ikişer adet sardalya balığını bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirip sarın.
  • Asma yaprakları ve balıklar bitene dek sarmaya devam edin.
  • Izgara tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Tava ısındıktan sonra sarılmış sardalya balıklarını tavaya yerleştirin.
  • Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında diğer yüzeyi çevirerek pişirmeye devam edin. Her yüzey yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
  • Ocaktan almadan 2 dk önce tereyağını ekleyin ve eriyen tereyağıyla pişen balıkları lezzetlendirin. Ardından ocaktan alın ve bekletmeden servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Acılı Soya Dip Soslu Mırlan Kızartma Tarifi
12B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hamsi Kuşu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
71B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 15.09.2023

Olsa da yesek, ellerine sağlık şefim 👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 19.09.2023

Afiyetler olsun 😊👍🙏