- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
Tarif
Asma Yaprağında Balık Izgara Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü asma yaprağı. Izgara tavada asma yaprağında balık ızgara, lezzetli ve sağlıklı bir yemek tarifidir. Bu tarifi hazırlamak için gereken temel malzemeler nelerdir? Asma yaprağında balık yaparken, balığın doğru pişirme süresine dikkat etmek ve malzemeleri dengeli bir şekilde kullanmak önemlidir. Daha fazlasını öğrenmek için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Izgara, Tava
Paylaş
- 14B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
8-10 adet asma yaparağı
6-7 g tuz
5 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Temizlenmiş balıkları soğuk sudan geçirerek iyice temizleyin ve arındırın. Daha sonra bir süzgecin içine alıp suyunun akmasını sağlayın. Ardından geniş bir kaba alın, içine tuz ve karabiber ekleyerek iyice yedirin. Vaktiniz varsa bu şekilde 15-20 dakika dinlendirin.
- 2Asma yapraklarını damarlı kısmı üste gelecek şekilde tezgaha yerleştirin, saplarını koparıp bir kenara alın ve ikişer adet sardalya balığını bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirip sarın.
- 3Asma yaprakları ve balıklar bitene dek sarmaya devam edin.
- 4Izgara tavayı ocağa alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın.
- 5Tava ısındıktan sonra sarılmış sardalya balıklarını tavaya yerleştirin.
- 6Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında diğer yüzeyi çevirerek pişirmeye devam edin. Her yüzey yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
- 7Ocaktan almadan 2 dk önce tereyağını ekleyin ve eriyen tereyağıyla pişen balıkları lezzetlendirin. Ardından ocaktan alın ve bekletmeden servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
65 Dakika
2-4 Kişilik