Paylaş
- 27B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet ayva
150 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
10 adet ayva çekirdeği
Nasıl Yapılır?
- 1Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesin.
- 2Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
- 3Ayvaları küp küp doğrayın.
- 4Daha sonra yayvan bir tencereye alın.
- 5Üzerine toz şekeri ve ayva çekirdeklerini yayarak ilave edin.
- 6Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
- 7Reçel kıvamına geldiğinde yarım adet limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
- 8Ilınan ayva reçelini steril cam kavanoza aktarın.
- 9Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir çünkü ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.
*Limon suyu yerine 3 adet limon tozu kullanabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.