Kısık Ateş
Tarif

Ayva Reçeli Tarifi

Çok tatlı kahvaltılık, çekirdekli ayva reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Ayva Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 32
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet ayva
150 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
10 adet ayva çekirdeği

Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup iki parçaya kesin.
  • Çekirdeklerini kaşık yardımıyla çıkarın.
  • Ayvaları küp küp doğrayın.
  • Daha sonra yayvan bir tencereye alın.
  • Üzerine toz şekeri ve ayva çekirdeklerini yayarak ilave edin.
  • Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte 3 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına geldiğinde yarım adet limon suyunu üzerine gezdirip ocağın altını kapatın.
  • Ilınan ayva reçelini steril cam kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ayva çekirdeklerini kullanmak önemlidir çünkü ayva çekirdeği reçele güzel renk vermektedir.
*Limon suyu yerine 3 adet limon tozu kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
approved
100 Dakika
10-12 Kişilik
77B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
44B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kayısı Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
310B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.