Tarif

Çilek Reçeli Tarifi

Mis kokulu çileklerle nefis reçeller elde edebilirsiniz. 🍓😋 Kahvaltı sofralarının baş tacı olan çilek reçeli nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 587B
  • 94
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze çilek
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Çileklerin sap kısımlarını ayıklayın, ortadan ikiye bölün, güzelce yıkayın ve kurutun.
  • Tencereye aldığınız doğranmış çileklerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle çilekler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan çilekleri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
  • Pınar Labne eşliğinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımıza ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
approved
100 Dakika
10-12 Kişilik
72B Görüntüleme
Turunç Reçeli Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
66B Görüntüleme
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.