Tarif

Babagannuş

Babagannuş veya Abugannuş, ana malzemesi patlıcan olmakla birlikte, yöresel olarak değişkenlik gösterebilen bir lezzettir. Közlenmiş sebzelerin en güzel hali olan bu tarifi, salata veya meze olarak sunabilirsiniz. Babagannuş nedir, babagannuş tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Izgara
Babagannuş
Paylaş
  • 9B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
3 diş sarımsak
80 ml zeytinyağı
20 g nar ekşisi
10 g tuz
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcan, domates ve tüm biberleri közleyin.
  • Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla gelişi güzel doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
  • Üzerini doğranmış kırmızı soğan ve maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı oranını arttırıp azaltabilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcanlı Meze
15 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Frenk Cacığı
15 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Közlenmiş Patlıcan
25 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme