- Tarifler
- Sıcak ve Soğuk Meze
- Babagannuş
Tarif
Babagannuş
Babagannuş veya Abugannuş, ana malzemesi patlıcan olmakla birlikte, yöresel olarak değişkenlik gösterebilen bir lezzettir. Közlenmiş sebzelerin en güzel hali olan bu tarifi, salata veya meze olarak sunabilirsiniz. Babagannuş nedir, babagannuş tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze
Izgara

Paylaş
- 40B
- 116
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy patlıcan
2 adet domates
3 adet kırmızı biber
4 adet yeşil biber
1 adet dolmalık sarı biber
3 diş sarımsak
80 ml zeytinyağı
20 g nar ekşisi
10 g tuz
1 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcan, domates ve tüm biberleri közleyin.
- 2Közlenen sebzelerin kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla gelişi güzel doğrayın.
- 3Sarımsakların kabuklarını soyup ezin. Zeytinyağı, nar ekşisi ve tuz ile homojen kıvam alana kadar karıştırın.
- 4Hazırladığınız tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra güzel bir servis tabağına alın.
- 5Üzerini doğranmış kırmızı soğan ve maydanozlarla süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tuz, nar ekşisi ve zeytinyağı oranını arttırıp azaltabilirsiniz.
Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.