Tarif

Badem Çorbası

Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkan Badem Çorbası tarifinde, süt, et suyu, toz badem, un ve rendelenmiş muskat cevizi bulunuyor. Biz de buradan yola çıkarak enfes bir çorba elde ettik. Sütlü Badem Çorbası tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba
Tencere
Badem Çorbası
Paylaş
  • 23B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
60 g un
55 g zeytinyağı
70 g toz badem
350 ml Pınar Süt
Pınar
360 ml içme suyu
150 ml et suyu
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
1 tutam muskat rendesi
1 adet kereviz yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Un ve zeytinyağını bir tencerede birkaç dakika kavurup toz bademi ilave edin.
  • Beraberce karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
  • Biraz koyulaşmaya başlayınca sürekli çırparak içme suyu ve et suyunu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Daha sonra tuz, karabiber ve muskat rendesiyle lezzetlendirin.
  • Son olarak kıyılmış kereviz yapraklarını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatıp sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
98B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.