add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Badem Çorbası

Osmanlı kayıtlarında 16. yüzyılda karşımıza çıkan Badem Çorbası tarifinde, süt, et suyu, toz badem, un ve rendelenmiş muskat cevizi bulunuyor. Biz de buradan yola çıkarak enfes bir çorba elde ettik.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Çorbalar
Tencere
Badem Çorbası

Malzeme Listesi

70 g toz badem
350 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
360 g su
150 g et suyu
1 adet muskat rendesi
1 adet kereviz yaprağı (kıyılmış)
60 g un
55 g zeytinyağı
6 g karabiber
8 g kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Un ve zeytinyağını bir tencerede birkaç dakika kavurup toz bademi ilave edin.
  • Beraberce karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
  • Biraz koyulaşmaya başlayınca sürekli çırparak suyu ve et suyunu ilave edin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Daha sonra tuzu, karabiberi ve muskat rendesini ekleyin.
  • Son olarak kereviz yapraklarını ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatıp servis edin.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Domates Çorbası
25 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik