Tarif

Bademli Muhallebi

Sütlü tatlı severlerin favorileri arasında yerini alacak bademli muhallebi tarifi: Misafirleriniz için gösterişli, hafif, kolay ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız bademli muhallebi tarifini mutlaka deneyin.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere
Bademli Muhallebi
Paylaş
  • 12B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Muhallebisi için:
70 g badem unu
1 litre Pınar Süt
Pınar
40 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
140 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
40 g beyaz çikolata
Servisi için:
20 g toz Hindistan cevizi
20 g kırılmış badem

Nasıl Yapılır?

  • Badem ununu tencereye alıp kısık ateşte 3-4 dakika kavurun.
  • Bir kaseye biraz süt döküp, içine nişastayı ekleyip karıştırın. Nişasta çözülünce sütün kalanını, yumurta sarılarını, şekeri ve kavrulmuş badem ununu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırın. Kaynamaya başladığında altını kapatın. Vanilya özütü ve beyaz çikolatayı ekleyip, karıştırın ve eritin.
  • Servis edeceğiniz kaplara eşit olarak porsiyonlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 2 saat soğutun.
  • Hindistan cevizi ve kırılmış bademi bir kasede karıştırın ve servis etmeden önce muhallebilerin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Puding
15 Dakika
2-4 Kişilik
37B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Panna Cotta
30 Dakika
4-6 Kişilik
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
45 Dakika
4-6 Kişilik
366B Görüntüleme

Yorumlar (2)

BEYTULLAH MAZAKOĞLU

Badem ununu tereyağı kullanarak mı kavuralım🤔

Vildan Tünay
· 25.01.2023

Merhaba, kısık ateşte yapışmaz bir tencerede sade şekilde kavurabilirsiniz. İsterseniz çok az tereyağı da kullanabilirsiniz tabi.