- Tarifler
- Tatlı
- Sütlü Tatlı
- Bademli Muhallebi
Tarif
Bademli Muhallebi
Sütlü tatlı severlerin favorileri arasında yerini alacak bademli muhallebi tarifi: Misafirleriniz için gösterişli, hafif, kolay ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız bademli muhallebi tarifini mutlaka deneyin.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı
Tencere

Paylaş
- 12B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Muhallebisi için:
70 g badem unu
40 g mısır nişastası
2 adet yumurta sarısı
140 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
40 g beyaz çikolata
Servisi için:
20 g toz Hindistan cevizi
20 g kırılmış badem
Nasıl Yapılır?
- 1Badem ununu tencereye alıp kısık ateşte 3-4 dakika kavurun.
- 2Bir kaseye biraz süt döküp, içine nişastayı ekleyip karıştırın. Nişasta çözülünce sütün kalanını, yumurta sarılarını, şekeri ve kavrulmuş badem ununu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırın. Kaynamaya başladığında altını kapatın. Vanilya özütü ve beyaz çikolatayı ekleyip, karıştırın ve eritin.
- 3Servis edeceğiniz kaplara eşit olarak porsiyonlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında en az 2 saat soğutun.
- 4Hindistan cevizi ve kırılmış bademi bir kasede karıştırın ve servis etmeden önce muhallebilerin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?