Paylaş
- 41B
- 214
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g brokoli
2 adet havuç
1 adet küçük boy kereviz (yeşil sapları dahil)
25 g yeşil mercimek
450 ml tavuk veya et suyu
500 ml su
1/4 adet taze zencefil
2 tutam zerdeçal
tuz&karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Yıkanmış ayıklanmış tüm sebzeleri gelişi güzel doğrayın.
- 2Geniş bir tencereye sebzeleri alın, yeşil mercimek, et suyu, su ve taze zencefili üzerine ekleyin.
- 3Sebzeler yumuşayana kadar orta-yüksek ateşte haşlayın.
- 4Haşlanan sebzeleri el blenderından geçirin, tercihen kıvamını biraz taneli bırakabilirsiniz. Ardından baharatlarla tatlandırın.
- 5Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine bol limon sıkarak sıcak olarak tüketin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
1.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?