Tarif

Kestaneli Pilav Tarifi

Bol kuş üzümlü ve çam fıstıklı kestaneli pilav tarifi nasıl yapılır? Kestaneli pilav yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 31B
  • 180
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
360 g baldo pirinç
200 g kestane
20 g kuş üzümü
20 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
20 g çam fıstığı
10 g tuz
1 tutam karabiber
5 g yeni bahar
5 g toz şeker
650 ml tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra yıkayıp süzün.
  • Kestaneleri çizdikten sonra yumuşayana kadar suda bekletin. Izgara, fırın veya tavada pişirip kabuklarını soyun.
  • Kuş üzümlerinin saplarını ayıklayıp yıkayın ve ılık suda bekletin.
  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, tereyağını eritin ve yemeklik doğradığınız kuru soğanı kavurmaya başlayın.
  • Çam fıstıklarını ekleyin, renk almaya başladığında pirinçleri ilave edip kavurma işlemini sürdürün.
  • Kuş üzümlerini süzün, pirince ilave edin. Tuz, karabiber, yenibahar ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Pişmiş kestaneleri de ekleyin. Son olarak sıcak tavuk suyunu koyun ve harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Su kaynayınca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin. Ardından sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış dereotu ve maydanoz serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilir, toz tarçın kullanabilirsiniz.
*Pirinçleri pişirmeden önce mutlaka sıcak suda bekletin.
*Kuş üzümlerini pişirmeden önce mutlaka ılık suda bekletin.
*Pişen pilavı en az 10 dakika demlendirmeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Şah Pilavı Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Nilgün İnhanlı
· 28.12.2020

Reçete hem kolay hem de ihtişamlı bir görüntü ve isme sahip. Yılbaşında deneyeceğim.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 28.12.2020

Çok teşekkürler Nilgün Hanım, şimdiden ellerinize sağlık 🙏

Nilgün İnhanlı
· 31.12.2020

Pişirdim. Enfes oldu. Reçete için çok teşekkürler

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 01.01.2021

Ellerinize sağlık Nilgün Hanım 🙏

FulyaKöprülü
· 04.03.2023

Pisirdim harika oldu tam ölçüler tadı da enfes oldu

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 05.03.2023

Ellerinize emeklerinize sağlık. Afiyet olsun 😇👩‍🍳💐