Paylaş
- 31B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
500 g sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
- 2Kireç ve suyu karıştırın, kireç suyunda kabakları bir gece bekletin.
- 3Ertesi gün sertleşen kabakları bol su ile defalarca yıkayın.
- 4Bal kabakları yayvan bir tencereye dizin.
- 5Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın.
- 6Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
- 730 dakika kadar dinlendirin, ılıyınca kavanoza aktarın.
- 8Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
*Reçel ılıyınca muhafaza etmek için kavanoza aktarıın. *Işık almayan yerde muhafaza edin.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.