Tarif

Bal Kabağı Reçeli Tarifi

Nefis bal kabağı reçeli tarifi... Kabak reçeli tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel
Tencere
Bal Kabağı Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 31B
  • 35
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg bal kabağı
500 g sönmüş kireç
1 l su
300 g toz şeker
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağının kabuğunu soyup dilimleyin.
  • Kireç ve suyu karıştırın, kireç suyunda kabakları bir gece bekletin.
  • Ertesi gün sertleşen kabakları bol su ile defalarca yıkayın.
  • Bal kabakları yayvan bir tencereye dizin.
  • Üzerine toz şekeri ilave edip kısık ateşte yaklaşık 1 saat kaynatın.
  • Reçel kıvamına gelince yarım limon suyunu sıkıp ocaktan alın.
  • 30 dakika kadar dinlendirin, ılıyınca kavanoza aktarın.
  • Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.

Püf Noktası

*Reçel ılıyınca muhafaza etmek için kavanoza aktarıın. *Işık almayan yerde muhafaza edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Ayva Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
39B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.