Tarif

Turunç Reçeli Tarifi

Sofranızda Akdeniz esintisi yaratacak turunç reçeli tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Turunç Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 65B
  • 25
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg turunç
800 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6 ile 8 eş parçaya bölün.
  • Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
  • Kabuklarını sıkıca sararak rulo yapın ve bir iğne ile ipe geçirip kolye şeklinde bağlayın.
  • Kabukları kaynayan suda 7-8 dakika bekletin ve soğuk suya alın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
  • Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
  • Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştırarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
  • Reçel kıvam aldığında kavanozlara alın, soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve hava almaması için ters çevirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadut Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
56B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kayısı Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
304B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Elif Düzgün
· 10.11.2020

Merhabalar, neden reçeller sıcakken kavanoza alınıp kapağının kapatılmaması gerekiyor acaba?

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 11.11.2020

Merhaba, ev yapımı reçellerin uzun ömürlü olması ve şekerlenmemesi için mutlaka soğuduktan sonra kapaklarını kapatmak gerekiyor.

Kader Akçit
· 09.12.2020

Ellerinize emeğinize sağlık..bilgi içinde teşekkür ederim..

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 09.12.2020

Rica ederim Kader Hanım, elinize sağlık 😇