Paylaş
- 20B
- 211
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
175 g un
50 g bal
10 ml su
Harcı için:
100 g bal
5 adet şeftali
Üzeri için:
30 g file badem
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamuru için; un, tereyağı, bal ve suyu beraber karıştırıp yoğurun.
- 2Hamuru streç filme sarıp dolapta en az 1 saat dinlendirin.
- 3Hamur dolapta beklerken harcı için ekşi krema ve balı karıştırın ve bir kenarda bekletin.
- 4Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımı ile açın. Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
- 5Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin. Tart hamurunu tekrar dolaba koyup 30 dakika bekletin.
- 6Dinlenen hamuru 180 derece fırında 25 dakika pişirip soğumaya alın.
- 7Tart hamuru soğuduğunda hazırladığımız ekşi kremalı ballı harcı tart hamurunun içine serin.
- 8Şeftalilerin kabuklarını soyup güzelce dilimleyin ve tartın üzerine dilediğiniz gibi dizin.
- 9File bademleri rengi dönene kadar biraz kavurun ve tartınızın üzerine serpiştirerek servis edin.
Püf Noktası
*Bu ölçülere 22 cm'lik bir tart kalıbı uygundur.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?