Paylaş
- 14B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g un
175 g pudra şekeri
3 adet yumurta
İç Malzemesi için:
10 adet anjelik erik
50 g toz şeker
8 g toz tarçın
Crumble için:
250 g un
125 g toz şeker
5 g maya
Nasıl Yapılır?
- 1Un, tereyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma makinesine alın ve hamur kancasıyla karıştırmaya başlayın.
- 2Karışımın içerisine yumurtaları tek tek ilave edin.
- 3Elde ettiğiniz hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- 4Dinlenen hamuru 1-2 cm kalınlığında açın. Tart kalıbına yerleştirin, tabanına çatal ile delikler açın.
- 5Hamurun kalıba tam oturması için üzerine ağırlık olarak kuru bakliyat koyun. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 15 dakika pişirin.
- 6Fırından çıkan tartı dinlendirdikten sonra içine Kremilla Puding'i yayın.
- 7Erikleri dilimleyin. Toz şeker ve tarçın ile karıştırarak 20 dakika dinlendirin.
- 8Crumble için; yine bir karıştırma kabında un, tereyağı, toz şeker ve mayayı karıştırın. Pütürlü bir kıvam elde ettiğinizde karıştırmayı durdurun.
- 9Kremilla Puding'in üzerine şekerli erikleri dizin. Üzerine crumble'ı gelişigüzel serpin.
- 10Önceden ısıtılmış 160°C fırında 60 dakika pişirin.
- 11Pişirdikten sonra 30 dakika fırında dinlendirin ve ılık olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?