Tarif

Barbunya Pilaki

Zeytinyağlı barbunya pilaki tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Barbunya Pilaki
Paylaş
  • 6B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet havuç
50 g domates salçası
300 g ayıklanmış barbunya
2 adet olgun domates
500 ml sıcak su
5 g tuz
1 tutam toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları pembeleşene dek kavurun.
  • Ardından halka halka veya küp doğranmış havuçları tencereye ekleyin, 4-5 dakika kavurun. Domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ayıklanmış barbunyaları da ekledikten sonra kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Son olarak suyunu, tuzunu ve toz şekerini ilave edip, kısık ateşte 25 dakika kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
  • Barbunyalar yumuşadığında ocağın altını kapatıp, demlenmesi için oda sıcaklığına gelene dek kapağını açmayın.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Yaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Demo ve Tanıtım Şefi

Yorumlar (6)

Tezcan Yüceünüvar

Şefim zeytinyağlıların kapağı soğuyuncaya kadar kapalı mı kalmalı , ya da biraz açık mı olmalı ?

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.03.2021

Biraz açık olmasında fayda var.

Aynur Akbayrak
· 01.03.2021

Havucları halka halka kesiniz demişsiniz ama siz öyle yapmamışsınız🤔

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 01.03.2021

Bunun pek bir önemi yok, halka halka veya küp doğrayabilirsiniz.

Gönül Kalkan
· 11.03.2021

Sayın şefim gram nedir Allah aşkına. Herkesin evinde terazisi yok. Çay kaşığı, yemek kaşığı vs. Ölçüler verilse ne güzel olurdu. Saygılar ....

Hjk Kjh
· 21.03.2021

"Malzeme ListesiÖlçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayınız."

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme