add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Bezelye Çorbası

Sunum ve tat olarak oldukça farklı bir tarif ile karşınızdayım.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Çorbalar
Tencere

Malzeme Listesi

300 g taze bezelye
3 dal taze soğan
10 yaprak fesleğen
10 g zeytinyağı
1 l tavuk suyu
5 g tuz
70 g un (grisini için)
60 ml ılık su (grisini için)
5 g zeytinyağı (grisini için)
5 g yaş maya (grisini için)
4 g toz şeker (grisini için)
3 g tuz (grisini için)
1 adet yumurta sarısı (grisini için)
5 g Pınar Ekşi Krema (sunum için)
Pınar Ürünü
2 adet kuşkonmaz (sunum için)
3 adet mikro filiz ve nane yaprağı (sunum için)
5 adet bezelye tanesi(sunum için)

Nasıl Yapılır?

  • Bezelye, fesleğen ve taze soğanı tavuk suyu ile haşlayın. Zeytinyağı ve tuz ekleyin. Blenderdan geçirin.
  • Grisini için; Mayayı ılık su ile açın. Şeker ilave edip mayanın aktivasyonunu hızlandırın.
  • Zeytinyağı ekleyin ve çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Kıvam alınca tuzu ekleyin ve mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru yarım cm kalınlığında merdane ile açın. İnce şeritler halinde kesin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 170˚C fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sunum için; Kuşkonmazları blanch edin. Kafa kısımları kalacak şekilde kesin.
  • Grissininin üzerine aralıklarla Pınar Ekşi Krema sıkın. Üzerine bezelye tanelerini yerleştirin.
  • Kuşkonmazları ilave edin. Grissininin üzerine yenilebilir çiçek, taze nane ve mikro filizleri ekleyin.
  • Dilerseniz ek olarak lor peyniri de ekleyebilirsiniz.
Rafet İnce
Rafet İnceCelebrity Chef - Yazar
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mısır Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Domates Çorbası
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Borscht Çorbası
90 Dakika
2-4 Kişilik