- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Börülceli Ege Çorbası Tarifi
Tarif
Börülceli Ege Çorbası Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Enginar. Artan enginar yaprakları nasıl değerlendirilir? Bu bölümde enginar yapraklarını kullanarak nefis bir çorba hazırlayacağız: Börülceli Enginar Çorbası. Bu şifa deposu çorba ile hem sevdiklerinizi hem de kendinizi şımartabilirsiniz! Enginarlı Börülce Çorbası tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın! Afiyet olsun 😊
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet artan enginar yaprakları
20 g domates salçası
1 litre su
20 g tuz
150 g haşlanmış börülce
Sosu için:
10 g kırmızı toz biber
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Artan enginar yapraklarını bol suda güzelce yıkayıp ılık suda bekletin.
- 2Bir tencerede tereyağı ve domates salçasını kavurun. Ardından enginar yapraklarını ekleyip karıştırın.
- 3Suyunu ve tuzunu ilave edip enginar kabukları yumuşayana kadar pişirin.
- 4Enginar yaprakları yumuşadıktan sonra el blendırından geçirip süzün. Tekrardan ocağa alın ve kıvamı koyulaşana kadar pişmeye bırakın.
- 5Kıvamı koyulaşmaya başlayan çorbaya haşlanmış börülceleri ve kremayı ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- 6Bu esnada sosunu hazırlayın. Bir sos tenceresinde tereyağı eritin üzerine kırmızı toz biber ekleyip yağı ocaktan alın.
- 7Pişen çorbayı güzel bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sostan gezdirin. Bol miktarda kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?