Tarif

Brioche Ekmeği Tarifi

İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Brioche (Fransız) Ekmeği tarifi nasıl yapılır? Brioche ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın!
150 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 20B
  • 118
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml ılık su
80 ml Pınar Süt
Pınar
15 g kuru maya
600 g un
8 g tuz
3 adet yumurta
50 g toz şeker
340 g Pınar Tereyağı
Pınar
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam veya çörek otu

Nasıl Yapılır?

  • Tezgah tipi mikserde; ılık su, süt ve kuru mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
  • Un ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika boyunca yoğurun.
  • Düşük hızda çalışırken 3 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyip 5-6 dakika daha yoğurmaya devam edin.
  • Kıvam almaya başlayan hamura toz şeker ve yumuşak tereyağı parçalarını ekleyin. Orta hızda 4-5 dakika daha yoğurun.
  • Hamur artık kabın kenarlarına yapışmamaya başladığında hazır olmuş demektir.
  • Hamuru temiz bir kaba aktarıp üzerini streçleyin ve hava akımı olmayan ılık bir yerde iki misli olana kadar 1-2 saat mayalandırın.
  • Mayalanan hamura tepeden elinizi yumruk yapıp bastırın ve havasını alın. Dinlenen hamurdan eşit parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini kurumaması için örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Bu arada fırınınızı 200°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Mayalanmış hamurların üzerine nazikçe çırpılmış yumurta sarısı sürün. Bolca susam ya da çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında (25-30 dk.) kontrollü pişirin.
  • Pişen ekmekleri soğutma teline alıp, dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
8B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Köy Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Zerdeçallı Cevizli EkmekTarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (9)

Hakan Bilgin
· 12.06.2021

Tarifi denedim. Karıştırma makinesi yok henüz. El ile karıştırmaya çalıştım. Kabarması gereken kadar kabaramadi. Yine de denedim attım fırına pişirdim. En azından lezzeti yumuşaklığı nasıl olacak görmek istedim. İkinci mayalı tarif denememdi. Lezzeti , kokusu , yumuşaklığı cok güze oldu. Belki de tam olması gerektiği gibi oldu bilemiyorum. Kahvaltılık guzel bir tarif tavsiye ederim. Misafir ve ozel günleriniz icin de yapınız. Guzel tarif icin teşekkürler şefim….. sevgiler . Hakan

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 27.06.2021

Ben teşekkür ederim Hakan Bey, ellerinize emeklerinize sağlık 👍👍👍😊

Ümmühan Chef
· 24.06.2021

Elinize sağlık 👏😋

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 24.06.2021

Çok teşekkürler, afiyet olsun 😇

Ümmühan Chef
· 25.06.2021

Melih bey ben puding yaptım cıvık oldu ne yapmaliyim lütfen cvp yazın aksam kullanacağınız

Melih Yıldırım
· 25.06.2021

Yardımcı olabilmemiz için hangi tarifi uyguladığınızı belirtir misiniz?

Ümmühan Chef
· 25.06.2021

Ev sütü ve puding