- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Brioche Ekmeği Tarifi
Tarif
Brioche Ekmeği Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Brioche (Fransız) Ekmeği tarifi nasıl yapılır? Brioche ekmeği yapmanın püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuza göz atmayı unutmayın!
150 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 23B
- 119
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
80 ml ılık su
15 g kuru maya
600 g un
8 g tuz
3 adet yumurta
50 g toz şeker
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
susam veya çörek otu
Nasıl Yapılır?
- 1Tezgah tipi mikserde; ılık su, süt ve kuru mayayı karıştırıp 5 dakika bekletin.
- 2Un ve tuzunu ekleyip 2-3 dakika boyunca yoğurun.
- 3Düşük hızda çalışırken 3 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyip 5-6 dakika daha yoğurmaya devam edin.
- 4Kıvam almaya başlayan hamura toz şeker ve yumuşak tereyağı parçalarını ekleyin. Orta hızda 4-5 dakika daha yoğurun.
- 5Hamur artık kabın kenarlarına yapışmamaya başladığında hazır olmuş demektir.
- 6Hamuru temiz bir kaba aktarıp üzerini streçleyin ve hava akımı olmayan ılık bir yerde iki misli olana kadar 1-2 saat mayalandırın.
- 7Mayalanan hamura tepeden elinizi yumruk yapıp bastırın ve havasını alın. Dinlenen hamurdan eşit parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak fırın tepsisine yerleştirin. Üzerini kurumaması için örtüp tekrar 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 8Bu arada fırınınızı 200°C’de ısıtmaya başlayın.
- 9Mayalanmış hamurların üzerine nazikçe çırpılmış yumurta sarısı sürün. Bolca susam ya da çörek otu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında (25-30 dk.) kontrollü pişirin.
- 10Pişen ekmekleri soğutma teline alıp, dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar (9)
Tarifi denedim. Karıştırma makinesi yok henüz. El ile karıştırmaya çalıştım. Kabarması gereken kadar kabaramadi. Yine de denedim attım fırına pişirdim. En azından lezzeti yumuşaklığı nasıl olacak görmek istedim. İkinci mayalı tarif denememdi. Lezzeti , kokusu , yumuşaklığı cok güze oldu. Belki de tam olması gerektiği gibi oldu bilemiyorum. Kahvaltılık guzel bir tarif tavsiye ederim. Misafir ve ozel günleriniz icin de yapınız. Guzel tarif icin teşekkürler şefim….. sevgiler . Hakan
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi