Tarif

Humus Lokması Tarifi

Faydalarını saymakla bitiremediğimiz nohut ile farklı tarifler yapmak mümkün. Humus Lokması tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Humus Lokması Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 108
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çiğ beyaz nohut
80 g kuş üzümü
150 ml sızma zeytinyağı
150 g çam fıstığı
20 g toz tarçın
1 adet limonun suyu
20 g deniz tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Nohutlar bir gece önceden bol su ile yıkanır, tuzlu sıcak suda ıslatılır. Ertesi gün robottan ince olarak çekilir.
  • Kuş üzümleri ılık suda 1 saat kadar bekletilir.
  • Zeytinyağında çam fıstığı hafif pembeleşinceye kadar kavrulur, süzgeçten geçirilir ve kalan yağ kullanılmak üzere bekletilir.
  • Bir karıştırma kabına; sırasıyla çekilmiş nohut, kavrulmuş çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, bekletilen zeytinyağı, limon suyu ve deniz tuzu eklenerek bütün malzemeler iyice karıştırılarak harmanlanır.
  • Kıvamı ne çok sert ne de yumuşak olmalı.
  • Lokmalar istenilen şekle getirilir, üzeri çok hafif toz tarçın ve çam fıstığı ile süslenir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Enginarlı Humus Tarifi
45 Dakika
2 Kişilik
17B Görüntüleme
Lor Mahlutu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Mercimek Köftesi Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
216B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.