Tarif

Çağla Aşı Çorbası Tarifi

Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan aynı zamanda ilk baharın habercisi olarak bilinen tarif ile karşınızdayım. Çağla Aşı Çorbası nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Çağla Aşı Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g çağla
250 g kuşbaşı et
75 g nohut
5 g tuz
3 diş sarımsak
3 adet taze soğan
50 g zeytinyağı
250 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
Üzeri için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 g karabiber
10 g haspir baharatı

Nasıl Yapılır?

  • Çağlalar ikiye kesilip çekirdekleri çıkartılır. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su eklenerek 5 dakika kaynatılır.
  • Etler yıkanır üzerine su ilave ederek kaynatılır. Kaynayan etin üzerinde oluşan köpükler ara ara temizlenir.
  • Etlerin üzerine nohut ve tuz ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Çağla, kıyılmış sarımsak ve taze soğanlar kaynayan etin üzerine eklenir ve 15 dakika daha kaynatılır. Suyunu çektikçe kaynar su ilave edilir.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağında süzme yoğurt ve yumurta hafif pişirilir.
  • Bu pişirme esnasında yoğurdun üzerine azar azar yemeğin suyundan ilave edilir.
  • Yoğurt kaynamaya başlayınca, pişen yemeğin üzerine ilave edilir ve 2 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
  • Üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve haspir gezdirerek sıcak olarak servis edilir.

Püf Noktası

Haspir: Safran tabiriyle, yoğurtlu yemeklerin üzerine yağla birlikte sos olarak uygulanan kendine has tat ve kokusuyla yemeklere ayrı bir lezzet katan bir bitkidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Humus Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Tarhana Çorbası Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
454B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bezelye Çorbası Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.