Kısık Ateş
Tarif

Karamelize Soğan Çorbası Tarifi

Karamelize soğan çorbası tarifi nasıl yapılır? Soğan çorbası malzemeleri nelerdir? Karamelize soğan çorbası tarifi yapımının püf noktaları için tıklayınız...
40 Dakika
2 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 32B
  • 149
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kuru soğan
120 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 ml sıvı yağ
500 ml tavuk suyu
tuz
karabiber
1 adet baget ekmek
20 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
Süslemek için:
taze soğan
taze kekik

Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanları jülyen doğrayın.
  • Tereyağı ve sıvı yağını tencerede ısıtın.
  • Doğranmış soğanları içine ekleyip sürekli karıştırarak karamelize olmalarını sağlayın. Bu aşamada dilerseniz 1 diş dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Karamelize olan soğanlara tavuk suyunu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın, 15-20 dakika boyunca kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Baget ekmeğini ince bir dilim olarak kesin, kenarlarını tereyağı ile yağlayıp bir fırın veya tavada altın sarısı olana kadar kızartın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip peyniri eritin.
  • Hazır olan çorbayı güzel bir servis kasesine alın, üzerine peynirli ekmek dilimini yerleştirin.
  • Taze soğan ve taze kekik ile süsleyip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Çorbanızın daha kıvamlı olmasını isterseniz, tavuk suyunu eklemeden önce az miktarda un ekleyip soğanlarla beraber kavurun. Ardından tavuk suyunu ekleyip pişirin.
*Baharat oranını damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ballı Kırmızı Biber Çorbası Tarifi
19B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yeşil Zeytin Çorbası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kerevizli Mercimek Çorbası Tarifi
51B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Yeter Qafarova
· 09.09.2020

Beh beh beh ellerinize sagliq

Uzman Ramin Nuriyev bu yorumu beğendi
Ramin Nuriyev
· 18.09.2020

Çok teşekkür ederim. 👍

Pelin Çakmak
· 11.10.2020

Hocam selamlar, soğanları defne yaprağı ile de karamelize etmemizi önerir misiniz?

Uzman Ramin Nuriyev bu yorumu beğendi
Ramin Nuriyev
· 11.10.2020

Tabi neden olmasın 😃