Tarif

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Pratik bol cevizli ev baklavası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 106
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet balavalık yufka
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g ceviz içi
300 ml su
500 g toz şeker
5-6 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca altını kısıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin ve kenarı alın.
  • Cevizleri çok iri olmayacak şekilde kırın.
  • Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Ardından yufkanın her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştirin.
  • Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.
  • Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın.
  • Tepsiye dizmiş olduğunuz yufkaları 4 cm genişliğinde kesin.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün.
  • 200 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaya, soğutulmuş şerbeti eşit olarak dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.
  • Dinlenen cevizli baklavayı dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
3.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Sütlü Peynir Tatlısı Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Tepside Kadayıf Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
31B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Cevizli Baklava Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.