Kısık Ateş
Tarif

Cevizli Ev Baklavası Tarifi

Pratik bol cevizli ev baklavası nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Cevizli Ev Baklavası Tarifi
Paylaş
  • 18B
  • 107
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet balavalık yufka
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
300 g ceviz içi
300 ml su
500 g toz şeker
5-6 damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için; Su ve toz şekeri bir tencereye alın. Kaynayınca altını kısıp limon suyunu ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Bir tavada tereyağını kızdırmadan eritin ve kenarı alın.
  • Cevizleri çok iri olmayacak şekilde kırın.
  • Baklavalık yufkayı tezgaha serin. Fırça yardımıyla yufkayı erimiş tereyağı ile yağlayın.
  • Ardından yufkanın her yerine gelecek şekilde ceviz serpiştirin.
  • Rulo şeklinde sarıp tepsiye dizin.
  • Bu işlemi yufkalarınız bitene kadar tekrarlayın.
  • Tepsiye dizmiş olduğunuz yufkaları 4 cm genişliğinde kesin.
  • Üzerine her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün.
  • 200 derece fırında 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaya, soğutulmuş şerbeti eşit olarak dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.
  • Dinlenen cevizli baklavayı dilediğiniz gibi servis edin.

Püf Noktası

*Dikdörtgen bir fırın tepsisi kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
3.5
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Kabak Tatlısı Tarifi
473B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Cennet Çamuru Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
209B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.