- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Peynirli Tarifler
- Cheddar Peynirli Patates Tarifi
Tarif
Cheddar Peynirli Patates Tarifi
Bu lezzetli fırında cheddar peynirli patates tarifi, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal. Patateslerin kremamsı dokusu ve eriyen cheddar peynirinin eşsiz lezzeti, bu tarifi vazgeçilmez kılıyor. Özellikle akşam yemeklerinde ana yemeğin yanında mükemmel bir tamamlayıcı olarak sunulabilir. Ayrıca, brunch sofralarınızda da misafirlerinizi etkileyecek şık ve lezzetli bir seçenek olabilir. Minimum malzeme ile maksimum lezzet arayanlar için fırında çedar peynirli patates tarifini mutlaka deneyin!
40 Dakika
4-6 Kişilik
Peynirli Tarifler
Fırın
Paylaş
- 40B
- 380
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet haşlanmış patates
yeteri kadar tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 200°C'ye önceden ısıtın. Yayvan bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın.
- 2Üzerine dilediğiniz şekilde doğradığınız haşlanmış patatesleri ilave edin.
- 3Patateslerin üzerine sütü gezdirin. Cheddar peynir dilimlerini patateslerin üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 4Fırın kabını önceden ısıtılmış fırına koyun ve üzeri altın rengini alana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.6
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?