Tarif

Çibörek

Leziz çibörek tarifi ile kolay, pratik lezzet mutfağınızda.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börek Tarifleri
Fırın
Çibörek
Paylaş
  • 40B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
25 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
  • Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
  • 3 parmak arayla kesip toplar elde edin.
  • Her birini yaklaşık 15 cm çapında açın.
  • Soğan ve maydanozu ince kıyın.
  • Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
  • Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.

Püf Noktası

Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Pırasalı Börek
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Patlıcanlı Kıymalı Kol Böreği Tarifi
12B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tava Böreği
55 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.