Tarif

Çibörek

Leziz çibörek tarifi ile kolay, pratik lezzet mutfağınızda.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börek
Fırın
Çibörek
Paylaş
  • 38B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
25 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
  • Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
  • 3 parmak arayla kesip toplar elde edin.
  • Her birini yaklaşık 15 cm çapında açın.
  • Soğan ve maydanozu ince kıyın.
  • Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
  • Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.

Püf Noktası

Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Laz Böreği
50 Dakika
8-10 Kişilik
25B Görüntüleme
Burgu Makarnalı Peynirli Börek
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.