add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Çibörek

Leziz çibörek tarifi ile kolay, pratik lezzet mutfağınızda.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börekler
Fırın
Çibörek

Malzeme Listesi

560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
25 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
  • Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
  • 3 parmak arayla kesip toplar elde edin.
  • Her birini yaklaşık 15 cm çapında açın.
  • Soğan ve maydanozu ince kıyın.
  • Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
  • Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.

Püf Noktası

Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Laz Böreği
50 Dakika
10-12 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakPINAR-EĞİTMEN CHEF
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek