Paylaş
- 38B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
25 g karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
- 2Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
- 3Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
- 4Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
- 5Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
- 63 parmak arayla kesip toplar elde edin.
- 7Her birini yaklaşık 15 cm çapında açın.
- 8Soğan ve maydanozu ince kıyın.
- 9Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
- 10Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
- 11Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
- 12Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
- 13Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.
Püf Noktası
Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.