Tarif

Çibörek

Leziz çibörek tarifi ile kolay, pratik lezzet mutfağınızda.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Börek
Fırın
Çibörek

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g un
1 adet yumurta
450 ml su
40 g tuz
250 g kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
25 g karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın.
  • Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun.
  • Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamuru tezgahın üzerinde rulo yapın.
  • 3 parmak arayla kesip toplar elde edin.
  • Her birini yaklaşık 15 cm çapında açın.
  • Soğan ve maydanozu ince kıyın.
  • Tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcına ilave edin.
  • Hazırladığınız harcı hamurun içine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını iyice yapıştırın.
  • Kızgın yağda iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Her hamur için aynı işlemi gerçekleştirip servis yapın.

Püf Noktası

Yağ tam olarak kızarmadan börekler içerisine konulmamalıdır.

Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Dip Soslu Paçanga Böreği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Ömür Akkor
Ömür AkkorYemek Araştırmacısı ve Seyyah
Laz Böreği
50 Dakika
8-10 Kişilik
Elif Çıtak
Elif ÇıtakYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme ve Eğitmen Şefi
Renkli Burgu Makarnalı ve Peynirli Börek