Tarif
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Çikolatalı kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır? Çikolata kaplı dolgulu kadife kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 10B
- 74
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
120 g toz şeker
1 adet yumurta, oda ısısında
5 g vanilya
10 ml kırmızı gıda boyası
7 ml elma veya üzüm sirkesi
140 g un
5 g karbonat
15 g kakao
4 g tuz
400 g kuvertür çikolata (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- 1Keki için: Küçük boy bir kek kalıbı veya çemberin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Fırınınızı 180°C’de ısıtmaya başlayın.
- 2Bir mikser kabında tereyağı ve toz şekeri birkaç dakika çırpın.
- 3Kefir, yumurta, vanilya, kırmızı gıda boyası ve sirkeyi de ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4En son un, karbonat, kakao ve tuzu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
- 5Kalıba dökerek fırında yaklaşık 30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
- 6Fırından çıktıktan sonra keki soğumaya bırakın.
- 7İç Dolgusu için: Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp elinizle keki iyice ufalayın. Labne peynirini içine ekleyerek güzelce yoğurun.
- 8Bu hamurdan silikon kalıbınızın çukur kısımlarını dolduracak büyüklükte parçalar kopartarak elinizde yuvarlak toplar yapın.
- 9Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.
- 10Fırça yardımı ile kalıbın çukurlarını çikolata sürün ve buzluğa atarak 5 dakika bekletin.
- 11Bu işlemi iki kez uygulayın ve donmuş çikolata üzerine hazırladığınız top kekleri koyup bastırın dikkat! edin kalıbın çukur derinliğini aşmayacak.
- 12Üzerine tekrar erimiş çikolata sürüp buzluğa atın ve bu işlemi iki kez uygulayın.
- 13Çikolata donduktan sonra kalıptan çikolataları rahatça çıkartabilirsiniz.
- 14Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Silikon kalpli kalıp kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.