Tarif

Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi

Çikolatalı kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır? Çikolata kaplı dolgulu kadife kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
55 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
120 g toz şeker
100 ml Pınar Sade Kefir
Pınar
1 adet yumurta, oda ısısında
5 g vanilya
10 ml kırmızı gıda boyası
7 ml elma veya üzüm sirkesi
140 g un
5 g karbonat
15 g kakao
4 g tuz
180 g Pınar Labne (iç dolgusu için)
Pınar
400 g kuvertür çikolata (üzeri için)

Nasıl Yapılır?

  • Keki için: Küçük boy bir kek kalıbı veya çemberin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Fırınınızı 180°C’de ısıtmaya başlayın.
  • Bir mikser kabında tereyağı ve toz şekeri birkaç dakika çırpın.
  • Kefir, yumurta, vanilya, kırmızı gıda boyası ve sirkeyi de ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • En son un, karbonat, kakao ve tuzu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
  • Kalıba dökerek fırında yaklaşık 30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra keki soğumaya bırakın.
  • İç Dolgusu için: Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp elinizle keki iyice ufalayın. Labne peynirini içine ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Bu hamurdan silikon kalıbınızın çukur kısımlarını dolduracak büyüklükte parçalar kopartarak elinizde yuvarlak toplar yapın.
  • Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Fırça yardımı ile kalıbın çukurlarını çikolata sürün ve buzluğa atarak 5 dakika bekletin.
  • Bu işlemi iki kez uygulayın ve donmuş çikolata üzerine hazırladığınız top kekleri koyup bastırın dikkat! edin kalıbın çukur derinliğini aşmayacak.
  • Üzerine tekrar erimiş çikolata sürüp buzluğa atın ve bu işlemi iki kez uygulayın.
  • Çikolata donduktan sonra kalıptan çikolataları rahatça çıkartabilirsiniz.
  • Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Silikon kalpli kalıp kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Brownie Cupcake ve Çikolatalı Frosting Tarifi
13B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Vanilyalı Cupcake & Buttercream Tarifi
4B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Choco Labneli Kurabiye Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
12B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.