- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Yumurta Tarifleri
- Çılbır Tarifi
Tarif
Çılbır Tarifi
Çılbır, çiğ yumurtanın kaynayan suya kırılıp pişirilmesiyle hazırlanan bir tür yemektir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağlı-toz biberli sos dökülerek servis edilir. Çılbır tarifi nasıl yapılır?
15 Dakika
4-6 Kişilik
Yumurta Tarifleri
Tencere
![Çılbır Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/3ca39cbb4ea6a38ffa49c98f41937f5e39eef76b.jpeg)
Paylaş
- 140B
- 114
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 diş sarımsak
1 litre su
5 g tuz
10 ml sirke
6 adet yumurta
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaseye yoğurdu alın, içine tuzla dövülmüş sarımsakları ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin.
- 21 litre suyu, 5 g tuz ve 10 ml sirkeyle birlikte geniş bir tencerede kaynatın. Ocağı kısın.
- 3Yumurtaları bir tabağa kırın, ardından kaynayan suya tek tek olacak şekilde yumurtaları bırakın. (poşe tekniği)
- 4Yumurtaların akları matlaşınca kevgirle bir tabağa çıkarın. Dilerseniz haşlama suyundan bir miktar koyabilirsiniz.
- 5Sosu için: Küçük bir sahanda tereyağını kızdırın ve ocağı kapatır kapatmaz kırmızı toz biberi ekleyin.
- 6Haşlanmış yumurtaların üzerine sarımsaklı yoğurt ve toz biberli yağı gezdirerek hemen servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Oytun Dağlı](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/c69ef37ad62f7abdc62dc4c5852aace60239e4dc.png)
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?