Paylaş
- 14B
- 179
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet olgun avokado
1/2 adet yeşil elma
1 dilim yeşil limon suyu
zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 dilim tahıllı Alman ekmeği
1 l su
10 ml üzüm sirkesi
1 adet yumurta
Üzeri için:
çörekotu
1 adet Meksika biberi
Nasıl Yapılır?
- 1Olgun durumda olan avokadoları ortadan ikiye kesin. Orta kısımlarında bulunan iri çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Dilimlediğiniz avokadoları, hafif taneli kalacak şekilde bir çatalla ezin.
- 2Elma kabuğu rendeleyip, yeşil limon suyu, zeytinyağı, tuz karabiber ekleyerek, avokado püresi haline getirin.
- 3Isınmış ızgara tavasında ekmekleri mühürleyin, üzerine önce avokado püresi sürün.
- 41 litre suyu sirkeyle birlikte bir tencerede kaynatın.
- 5Yumurtayı suyun içine dikkatlice kırın, dağılmaması için kaşık yardımıyla kenarlardaki yumurta akını ortaya doğru yavaşça getirin.
- 6Yumurta 3 dakika sonra suyun içinden poşe olduktan sonra alın.
- 7Avokado püreli ekmeğin üzerine yumurtayı yerleştirin.
- 8Meksika biberini 5 parçaya bölün ekmeğinizin etrafına yerleştirin.
- 9Hazırlamış olduğunuz bu güzel atıştırmalığı servis tabağına alın ve son olarak üzerine çörekotu atarak servis yapın.
Püf Noktası
*Guacamole sosu arzu ederseniz çeri domates, taze kişniş, sarımsak, kırmızı soğan kullanarak lezzetlendirebilirsiniz.
*Çörekotu yerine amarant, karabuğday patlağı, pirinç patlağı kullanarak da farklı ve enfes lezzetler oluşturabilirsiniz.
*Enerji: 357 kalori
Karbonhidrat: 37,9 g
Protein: 11,6 g
Yağ: 17,1 g
Lif: 9,3 g
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?