Tarif

Confit Granyöz Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 1. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Siyah risotto eşliğinde confit granyöz tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Confit Granyöz Tarifi
approved
Paylaş
  • 15B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kaya levreği
400 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
5 g deniz tuzu
Risotto için:
20 ml zeytinyağı
100 g siyah pirinç
30 ml fermente üzüm suyu
500 ml balık stock
40 g toz parmesan peyniri
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Confit Granyöz için: Balığı temizleyip, kılçığını, kuyruğunu ve kafasını stock için saklayın. Balığı 150 gr gelecek şekilde dilimleyin.
  • Derin bir tencereye zeytinyağını ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) koyun.
  • Sabit olarak 60°C olan derin yağda balığın iç ısısı 63°C olana kadar pişirin. Yağdan aldığınız balığı tuzlayın.
  • Risotto için: Zeytinyağını tavada kızdırın. Pirinci 2-3 dakika tavada kavurun.
  • Fermente üzüm suyunu ekleyin ve çektirin.
  • Kısık ateşte kaynamakta olan balık stocktan azar azar olacak şekilde, pirinç nişastasını bırakana kadar karıştırarak eklemeye devam edin.
  • Kıvam alan pirinçlere parmesan peyniri ve tereyağını ekleyerek bağlayın. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Püf Noktası

Tabak tercihimi Kütahya Porselen’in ‘Chef Taste Of’ serisinden yana kullandım.
*https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-chef-taste-of-30-cm-duz-tabak-kre

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Maki Sushi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
32B Görüntüleme
Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.