- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Confit Granyöz Tarifi
Tarif
Confit Granyöz Tarifi
Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 1. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Siyah risotto eşliğinde confit granyöz tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma, Tava
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 17B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g kaya levreği
400 ml zeytinyağı
3 dal taze kekik
1 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
5 g deniz tuzu
Risotto için:
20 ml zeytinyağı
100 g siyah pirinç
30 ml fermente üzüm suyu
500 ml balık stock
40 g toz parmesan peyniri
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Confit Granyöz için: Balığı temizleyip, kılçığını, kuyruğunu ve kafasını stock için saklayın. Balığı 150 gr gelecek şekilde dilimleyin.
- 2Derin bir tencereye zeytinyağını ve aroma verici malzemeleri (kekik, sarımsak, defne yaprağı) koyun.
- 3Sabit olarak 60°C olan derin yağda balığın iç ısısı 63°C olana kadar pişirin. Yağdan aldığınız balığı tuzlayın.
- 4Risotto için: Zeytinyağını tavada kızdırın. Pirinci 2-3 dakika tavada kavurun.
- 5Fermente üzüm suyunu ekleyin ve çektirin.
- 6Kısık ateşte kaynamakta olan balık stocktan azar azar olacak şekilde, pirinç nişastasını bırakana kadar karıştırarak eklemeye devam edin.
- 7Kıvam alan pirinçlere parmesan peyniri ve tereyağını ekleyerek bağlayın. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Püf Noktası
Tabak tercihimi Kütahya Porselen’in ‘Chef Taste Of’ serisinden yana kullandım.
*https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-chef-taste-of-30-cm-duz-tabak-kre
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.