- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Etli Karalahana Sarması Tarifi
Tarif
Etli Karalahana Sarması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Karalahana! 😊 Karadeniz mutfağı ile özdeşleştirilen kıymalı karalahana sarması (karalahana dolması) nasıl yapılır? Etli karalahana sarması tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Peki, son derece lezzetli lahana sarması tarifi için dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 52B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg karalahana
500 g kıyma
150 g pirinç
8 g kimyon
8 g kuru nane
8 g karabiber
15 g tuz
1/2 adet kuru soğan
1/4 demet maydanoz
350 ml su
100 g domates salçası
Pınar Yoğurt, servis için
Nasıl Yapılır?
- 1Karalahanaları güzelce yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar (2-3 dk.) haşlayın. Ardından soğuk suya alın.
- 2İç harcı için; geniş bir karıştırma kabına kıyma, pirinç ve baharatları ekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozları saplarından ayırıp ince ince doğrayın ve karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
- 3Soğuk suda beklettiğiniz karalahanaların suyunu iyice süzüp, kalın saplarını ayırın. Yaprakların orta kısmına iç harçtan koyup eşit boylarda sararak tencereye dizin.
- 4Ayrı bir kapta domates salçasını su ile açıp tencereye ekleyin, küp şeklinde doğranmış tereyağını da sarmaların üzerine bırakın ve bir adet tabak koyup 25-30 dk. kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 5Pişen karalahana sarmasını kendi tenceresinde bir süre dinlendirin. Ardından yoğurt eşliğinde ılık-sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?