Tarif

Etli Karalahana Sarması Tarifi

Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz Karalahana! 😊 Karadeniz mutfağı ile özdeşleştirilen kıymalı karalahana sarması (karalahana dolması) nasıl yapılır? Etli karalahana sarması tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Peki, son derece lezzetli lahana sarması tarifi için dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
65 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 29B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1,5 kg karalahana
500 g kıyma
150 g pirinç
8 g kimyon
8 g kuru nane
8 g karabiber
15 g tuz
1/2 adet kuru soğan
1/4 demet maydanoz
350 ml su
100 g domates salçası
70 g Pınar Tereyağı
Pınar
Pınar Yoğurt, servis için

Nasıl Yapılır?

  • Karalahanaları güzelce yıkayıp kaynayan tuzlu suya atın ve yumuşayıncaya kadar (2-3 dk.) haşlayın. Ardından soğuk suya alın.
  • İç harcı için; geniş bir karıştırma kabına kıyma, pirinç ve baharatları ekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozları saplarından ayırıp ince ince doğrayın ve karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun.
  • Soğuk suda beklettiğiniz karalahanaların suyunu iyice süzüp, kalın saplarını ayırın. Yaprakların orta kısmına iç harçtan koyup eşit boylarda sararak tencereye dizin.
  • Ayrı bir kapta domates salçasını su ile açıp tencereye ekleyin, küp şeklinde doğranmış tereyağını da sarmaların üzerine bırakın ve bir adet tabak koyup 25-30 dk. kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişen karalahana sarmasını kendi tenceresinde bir süre dinlendirin. Ardından yoğurt eşliğinde ılık-sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
53B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Serkan Çakır
Serkan Çakır
Gia Restoran - Executive Chef
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi
21B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 23.12.2022

En sevdiğim 😋😋😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Esra Tokat
· 23.12.2022

Ellerine sağlık şefim. En çok sevdiğimdir😋😋😋😋

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi