Tarif

Pip Dolması Tarifi

Zeferan Restaurant'ta ara sıcaklarda servis edilen Pip Dolması, gürgen ağacının yaprağıyla hazırlanıyor. Gürgen yaprağı, yılda bir kez sadece bir haftada toplanabilen nadide bir malzemedir.
60 Dakika
1 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Pip Dolması Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyması
50 g kuzu kıyması
30 g baldo pirinç
18 adet pip yaprağı
20 g kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı (klarife)
Pınar
5 g tuz
5 g karabiber
20 g kişniş
20 g dereotu
40 g nane
50 g Pınar Yoğurt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ve yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Kıymaları, soğanı, yeşillikleri, pirinci, tuz ve karabiberi yoğurun.
  • Yaprakları yıkayın ve tezgaha açın.
  • Bir yaprağa iç harçtan ortalama 10 gr koyup sarın.
  • Tencereye dizin, kaynamış su ekleyin, tuz ve klarife tereyağı ile pişirin.
  • Servis aşamasında klarife tereyağı ile ısıtıp yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Etli Karalahana Sarması Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
28B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
81B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Güveçte Etli Pazı Sarması Tarifi
29B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.