Tarif

Domates Soslu Ravioli Tarifi

Taze makarna hamuru ile yapılan orijinal Ravioli (İtalyan Mantısı) tarifi: Domates soslu, ıspanaklı ve peynir dolgulu Ravioli yapımında nelere dikkat edilmelidir? Dolgulu makarnalar arasında en bilinen ve en sevilen tariflerin başında gelen Ravioli’nin tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
75 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tava, Haşlama
Paylaş
  • 41B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
175 g beyaz un
75 g semolina
1-2 tutam tuz
10 adet yumurta sarısı
İç Dolgusu için:
250 g bebek ıspanak
100 g ricotta peyniri
50 g keçi peyniri
60 g parmesan peyniri
1 adet yumurta
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Makarna Hamuru için: Beyaz unu eleyin. Semolina ve tuzla karıştırıp ortasını derinlik oluşacak şekilde açın.
  • Yumurta sarılarını ortasına koyun ve bir çatal yardımıyla güzelce karıştırmaya başlayın. Kenarlarındaki unu yumurtaya yavaş yavaş yedirin. Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra avuç içinizle yavaş yavaş hamuru pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  • Streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakın. Bu esnada makarnanın iç dolgusunu hazırlamaya başlayın.
  • İç Dolgusu için: Ispanakları kaynar tuzlu suda yaklaşık 1 dakika haşlayın ve soğuması için buzlu suya alın. Ispanakları süzün ve elinizle sıkarak fazla suyunu alın.
  • Ayrı bir kapta ricotta peyniri, rendelenmiş keçi peyniri, parmesan peyniri, yumurta, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Bu karışıma ıspanakları ufaltarak ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar tekrar karıştırın. Daha sonra ufak toplar halinde yuvarlayıp bir kaba porsiyonlayın. Buzdolabında 30 dk kadar dinlendirin.
  • Dinlenen makarna hamurunu eşit parçalara bölün. Makarna makinesinin silindirini en geniş pozisyona getirin ve hamuru merdaneyle inceltip hamur makinesiyle açmaya başlayın. Her aşamada hamura semolina serpmeyi unutmayın. Hamurun pürüzsüz bir yapıya gelmesi için 3-4 defa katlayıp işlemi tekrarlayın. Hamuru istenilen inceliğe kadar açtıktan sonra hamuru ikiye bölün.
  • Hamurun iki parçasına da fırçayla yumurta beyazı sürün ve yuvarlanmış ıspanaklı dolguyu aralarında kesilecek kalıbın boyunda boşluk kalacak şekilde açılmış hamura yerleştirin. Diğer parçayı üzerine kapatarak iki parçanın arasında kalan hava boşluklarını alarak iyice yapışmasını sağlayın ve yuvarlak kalıpla kesin. (videodaki gibi)
  • Hazır olan Ravioli’leri kaynar tuzlu suda yaklaşık 3-4 dk haşlayın. Bu esnada bir tavada domates sosu kaynatın içine haşlanmış Ravioli'leri alın ve çok kısa sosla karıştırın.
  • Güzel bir servis tabağına alın, üzerini fesleğen yaprakları ve parmesan peyniriyle süsleyerek sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.7
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Furkan Aydın
Furkan Aydın
Gastronomi bölümü öğrencisi
Ege Otlu Tortellini Tarifi
approved
60 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Girit Ezmeli Soğuk Makarna Tarifi
6B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
3 Peynirli Ravioli Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.