Paylaş
- 57B
- 128
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 dilim bayat ekmek
100 ml zeytinyağı
10 g tuz
5 g kekik
10 g kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Bayat ekmekleri küp olacak şekilde eşit olarak doğrayın.
- 2Sarımsakları havanda dövün.
- 3Zeytinyağı, tuz, kekik, kırmızı toz biber ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Bu karışımı doğranmış ekmeklerin üzerine ilave edip güzelce harmanlayın.
- 4Tavada yapacaksanız eğer tereyağını eritin ve ekmekleri içine ilave edip ara ara karıştırarak renk almasını ve çıtır olmasını sağlayın.
- 5Fırında yapacaksanız yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, ekmeklerin aralarına tereyağı parçalarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
Püf Noktası
*Kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatları damak zevkinize göre ekleyip çıkarabilirsiniz.
*Kruton yapımında bayat ekmek tercih etmeye özen gösterin.
*İstediğiniz çeşit ekmekle aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
*Ekmekleri istediğiniz çıtırlıkta olana kadar fırında tutun.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?