- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Ekmek Kruton Tarifi
Tarif
Ekmek Kruton Tarifi
Çorbaların üzerinde tercih edilen baharatlı kruton ekmek tarifi nasıl yapılır? Kıtır ekmek bir diğer adıyla ekmek kruton yapmanın püf noktaları nelerdir?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Diğer Tarifler
Fırın, Tava
Paylaş
- 110B
- 132
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 dilim bayat ekmek
100 ml zeytinyağı
10 g tuz
5 g kekik
10 g kırmızı toz biber
2 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Bayat ekmekleri küp olacak şekilde eşit olarak doğrayın.
- 2Sarımsakları havanda dövün.
- 3Zeytinyağı, tuz, kekik, kırmızı toz biber ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Bu karışımı doğranmış ekmeklerin üzerine ilave edip güzelce harmanlayın.
- 4Tavada yapacaksanız eğer tereyağını eritin ve ekmekleri içine ilave edip ara ara karıştırarak renk almasını ve çıtır olmasını sağlayın.
- 5Fırında yapacaksanız yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, ekmeklerin aralarına tereyağı parçalarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı bir renk alana kadar pişirin.
Püf Noktası
*Kekik, pul biber gibi dilediğiniz baharatları damak zevkinize göre ekleyip çıkarabilirsiniz.
*Kruton yapımında bayat ekmek tercih etmeye özen gösterin.
*İstediğiniz çeşit ekmekle aynı tarifi uygulayabilirsiniz.
*Ekmekleri istediğiniz çıtırlıkta olana kadar fırında tutun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?