- Tarifler
- Diğer Tarifler
- Hardallı Maya Tarifi
Tarif
Hardallı Maya Tarifi
Ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabileceğiniz Hardallı Bira Mayası tarifi.
30 Dakika
6-8 Kişilik
Diğer Tarifler
Karıştırma
Paylaş
- 14B
- 54
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
33 ml malt bira
180 g sarı hardal tohumu
55 g kahverengi hardal tohumu
2 diş sarımsak
20 g esmer şeker
2 g tuz
65 ml elma sirkesi
Nasıl Yapılır?
- 1Bira ve hardal tohumlarını bir kaseye alın, üstünü nemli bir bezle örtün ve 24 saat oda sıcaklığında fermente edin.
- 2Ertesi gün geriye kalan malzemeleri, fermente olan bira ve hardal tohumlarını karıştırın.
- 3Steril bir kavanozun içine yerleştirin. Ağzını kapatın ve 2 hafta bekletin.
- 42 haftanın sonunda ekmek, poğaça, pizza gibi hamurların yapımında kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Buzdolabında saklama süresi 3-4 haftadır.
*Yapacağınız tariflerdeki maya oranı yerine birebir kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?