Tarif
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker
Ekşi kremalı çubuk kraker tarifi...
45 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi
Fırın

Malzeme Listesi
400 g Pınar Ekşi Krema
100 g Pınar Tereyağı
3 adet yumurta
1 kg un
70 g toz şeker
30 g mahlep
240 g zeytinyağı
10 g üzüm sirkesi
Nasıl Yapılır?
- 1Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağı ve unu mikserde düşük devirde 2-3 dakika yoğurun.
- 2Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dakika kadar hamuru yoğurun.
- 3Hamuru 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirin.
- 4Arzu edilen boyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürün.
- 5İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- 7Önceden 170°C de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.