add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Ekşi Kremalı Çubuk Kraker

Ekşi kremalı çubuk kraker tarifi...
45 Dakika
10-12 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker

Malzeme Listesi

400 g Pınar Ekşi Krema
Pınar Ürünü
100 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
3 adet yumurta
1 kg un
70 g toz şeker
30 g mahlep
240 g zeytinyağı
10 g üzüm sirkesi

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağı ve unu mikserde düşük devirde 2-3 dakika yoğurun.
  • Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dakika kadar hamuru yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirin.
  • Arzu edilen boyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürün.
  • İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170°C de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Elif Akdoru
29.03.2018

Tarifi denedim gerçekten çok lezzetli

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Scones Ekmeği
20 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
İngiliz Turtası
70 Dakika
8-10 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği
60 Dakika
4-6 Kişilik