Tarif

Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi

Ekşi kremalı çubuk kraker tarifi nasıl yapılır? Pratik ve kolay ev yapımı çubuk kraker yapmanın püf noktaları için hemen tıklayın.
45 Dakika
10-12 Kişilik
Tuzlu Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Çubuk Kraker Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet yumurta
1 kg un
70 g toz şeker
30 g mahlep
240 g zeytinyağı
10 g üzüm sirkesi

Nasıl Yapılır?

  • Pınar Ekşi Krema, Pınar Tereyağı ve unu mikserde düşük devirde 2-3 dakika yoğurun.
  • Yoğurma işlemi devam ederken 3 yumurtanın sarısını ve diğer malzemeleri ekleyin orta devirde 15 dakika kadar hamuru yoğurun.
  • Hamuru 15-20 dakika kadar dolapta dinlendirin.
  • Arzu edilen boyutlarda kesilen hamurun üstüne yumurta sarısı sürün.
  • İsteğe göre susam veya çörek otu serpin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 170°C de ısıtılmış fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Havuçlu Rulo Kek Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme
Yağlı Gevrek Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Süzme Peynirli Muffin Tarifi
40 Dakika
8-10 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Elif Akdoru
· 29.03.2018

Tarifi denedim gerçekten çok lezzetli

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi