Tarif

Ekşi Kremalı Sebze Sote

Taze sebzeler ve ekşi krema eşliğinde benzersiz bir tarif...
30 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Haşlama
Ekşi Kremalı Sebze Sote

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
4 adet patates
500 g taze fasulye
2 diş sarımsak
2 g kaya tuzu
10 g zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlamaya bırakın.
  • Bu esnada başka bir tencerede fasulyeleri 20 dakika haşlayın ve haşlama biter bitmez rengini kaybetmemesi için süzüp buzlu suda bekletin.
  • Sarımsakları ince ince kıyın.
  • Patatesler haşlandığı zaman dilediğiniz gibi doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ekleyip fasulye ve patatesleri ilave edin.
  • Üzerine kaya tuzunu ekleyip yüksek ateşte 5 dakika soteleyin.
  • Servis tabağına aldığınız sebzelerin üzerine Pınar Ekşi Krema gezdirerek servis edin.

Püf Noktası

İsterseniz et yemeklerinin yanına tamamlayıcı olarak kullanacağınız sebzeleri havuç, brokoli, kereviz vs. ile de çeşitlendiredebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
19B
Aç Gezenler
Aç GezenlerAG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
30B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan
45 Dakika
2-4 Kişilik
6B