Tarif

Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi

Baklanın taze ve Pınar Ekşi Kremalı hali.
35 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri
Tencere
Ekşi Kremalı Taze Bakla Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 14
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze bakla
1 adet soğan
2 dal taze soğan
1/2 demet dereotu
50 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak (kıyılmış)
2 g tuz
500 ml su
500 ml Pınar Ekşi Krema
Pınar
24 g un
1 adet limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Geniş ve derin bir kaseye suyu koyun.
  • Un ve limon suyunu ekleyip çırpın.
  • Baklaların iki başını ve yan kılçıklarını kesin. Ayıkladığınız baklaları unlu limonlu suyun içinde bekletin.
  • Kuru soğanları piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tencereye ekleyin.
  • Kuru soğanları ve sarımsakları 1-2 dakika zeytinyağı ile kavurun.
  • Baklaları sudan çıkartın, kuru soğanlarla beraber 1-2 dakika daha kavurun.
  • Taze soğanları ve dereotunu ince ince kıyın, baklaların üzerine; kıyılmış taze soğanı, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • 1 su bardağı kadar unlu ve limonlu suyu, 1 su bardağı da normal su ve kremayı koyup kapağını kapatarak pişirin.
  • Baklalar iyice piştikten sonra, tencerede ağzı kapalı olarak soğutun. Soğuduktan sonra dereotu ile süsleyerek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sıcak ve Soğuk Meze Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuç Tarator Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
188B Görüntüleme
Miyu Deco
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
approved
28B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Deniz Börülceli Atom Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.