- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Nohutlu Semizotu Mezesi Tarifi
Paylaş
- 50B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g haşlanmış nohut
1 demet semizotu
100 g süzme yoğurt
50 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
- 1Nohutlar geceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanır.
- 2Yıkanan semizotları sebze kurutucu veya bez yardımıyla kurutulur ve ince ince doğranır.
- 3Üzerine çırpılmış süzme yoğurt dökülür.
- 4Bir sos tavasına alınan zeytinyağı ve toz kırmızı biber ocakta kızdırılır.
- 5Haşlanmış nohutlar tavaya eklenerek karıştırılır.
- 6Hafif ılınan soslu nohutlar yoğurt ve semizotunun üzerine koyularak servis edilir. Afiyet olsun.
Miyu Deco
Yemek ve Ürün Fotoğrafçısı
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.